Nieuw boek schetst portret van kroonprinses Amalia

Nog heel eventjes en dan wordt prinses Amalia achttien jaar – een moment waarop er veel voor haar verandert.

Lees ook

Later dit jaar wordt prinses Amalia achttien jaar. En hoewel ze haar veelbesproken toelage heeft afgewezen, zal er alsnog veel veranderen voor de kroonprinses.

‘De plicht roept’

Alle vragen die we hebben over de verplichtingen van onze toekomstige koningin worden binnenkort beantwoord in het boek Amalia – De plicht roept. Dit boek van Peter Rehwinkel, oud-PvdA-Kamerlid en voormalig burgemeester, ligt vanaf maandag in de boekhandels en belooft duidelijk te maken wat er voor Amalia gaat veranderen.

Onbezorgdheid

“Er gaat veel voor haar veranderen. De plicht roept en de onbezorgdheid van haar jeugd is voorbij. Voor iedere Nederlander is het bijzonder om meerderjarig te worden. Maar wat betekent dit bij een kroonprinses? Amalia moet haar vader opvolgen, maar kan ze eronderuit?” klinkt de omschrijving van het boek.

En hoewel het veel om staatsrechtelijke regeltjes en verplichtingen draait, krijgen we ook zeker een karakterschets van de kroonprinses. “Nu al zijn degenen die de prinses meemaken van haar onder de indruk: ‘We hoeven niet te twijfelen aan de présence van onze toekomstige koningin.’ Welke keuzes kan Amalia maken? Ook bij het kiezen van een partner?” Goed leesvoer voor de komende herfstavonden: We kunnen straks bijna 300 pagina’s doorspitten om de prinses van Oranje beter te leren kennen.

Op naar de (lokale) boekhandel, of reserveer het boek alvast hier via de uitgeverij.

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook

Kate Middleton en Meghan Markle

Kate Middleton en Meghan Markle zweren bij deze gezichtsolie 

De hertoginnen zijn beiden fervent gebruiker van deze olie.
prinses Beatrix

13 Dingen die je niet wist over prinses Beatrix

Haar hele leven staat onze voormalige koningin al in de schijnwerpers en tóch weet ze veel zaken geheim te houden voor het publiek. Behalve deze dingen...
Maxima

Het geheim van koningin Máxima voor een jonge en stralende huid

Op 50-jarige leeftijd zijn de rimpels bij de koningin nog ver te zoeken..