Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: dit is het meest opvallende modenieuws van deze week.

Acqua di Parma en FILA lanceren een genummerde limited edition set.

Ter gelegenheid van zijn 110-jarige bestaan gaat FILA partnerschappen aan met iconen van Italiaanse uitmuntendheid. De reis begint met een ontmoeting met ACQUA DI PARMA, een symbool van de Italiaanse arte di vivere. Er zijn 1100 genummerde limited edition sets verkrijgbaar met daarin de Blu Mediterraneo Arancia di Capri en een windjack van tyvek, gevoerd met badstof. Wie het parfum draagt en het jasje aantrekt, maakt een reis naar een zonnig Italiaans droomlandschap! De sets zijn exclusief verkrijgbaar via acquadiparma.com en FILA.com.

G-Star RAW werkt samen met Het Nationale Ballet-dansers

G-Star RAW heeft de handen ineen geslagen met Het Nationale Ballet-dansers Michaela DePrince en Kira Hilli voor de nieuwe jumpsuits-campagne, waarin de ballerina’s letterlijk hun flexibiliteit laten zien. De nieuwe collectie is geïnspireerd op authentieke workwear, zoals permanent-press uniforms en vintage Zweedse military shirts. Door details als verstelbare knopen en taillebanden worden vrouwelijke vormen geaccentueerd of juist de casual fit van de jumpsuit benadrukt. De 21’ Spring/Summer jumpsuits zijn verkrijgbaar in winkels en op g-star.com.

Creatieve samenwerking met Heron Preston voor Calvin Klein

De Heron Preston for Calvin Klein collectie is geïnspireerd door tradities van bruikbaarheid en performance, en vestigt de aandacht op de meest gewaardeerde kledingstukken van Calvin Klein. De collectie is een verzameling stukken die essentieel is, maar niet generiek. Prestons verhaal en perspectief rondom essentials richt zich tot het nastreven van eenvoud, het opnieuw bekijken van stijlen en het obsederen van details, altijd met iets nieuws. Zo krijgt een effen wit T-shirt inzetstukken onder de oksels. De stukken zijn afgewerkt met verhoogde ribbels en stiksels die er bijna 3D uitzien.

De collectie heeft een unisex-benadering, waarbij zelfexpressie boven gender wordt verkozen en is ontwikkeld met veel aandacht voor het milieu en duurzamere uitvoeringen. Verkrijgbaar op calvinklein.nl.

PrimaDonna introduceert mooie en comfortabele borstvoedingslingerie

Mooie lingerie die je grotere cupmaat de beste ondersteuning biedt, geeft je in die drukke periode het nodige comfort én een goed gevoel. De borstvoedingsbh van PrimaDonna heeft daarom niet alleen een perfecte pasvorm voor je grotere cupmaat met een handig gepatenteerd design, het is bovenal ook stijlvolle lingerie waarin je je op en top vrouw voelt. De orstvoedingsbh is beschikbaar in twee kleuren – tijdloos zwart en een roze poedertint – en kun je matchen met mooie matching slips. De borstvoedingsbh is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels en hier online.

Lois Jeans herintroduceert meest gewilde jeans uit de geschiedenis

Als we klassieke balloon fit en mom-jeans zeggen, denk jij waarschijnlijk aan verwassen, stugge denim die je lichaamsvormen verbergen. Toch hoef je bij de Casa Lois / No. 12 collectie niet te vrezen voor het ontbreken van een mooie fit. Het merk komt met de meest gewilde jeans uit de jaren 80, maar dan verfijnd met een moderne, sexy en eigentijdse twist. Extra voordeel: door de flatterende pasvormen kun je er zeker van zijn dat de jeans een lange tijd een graag geziene gast in je kast blijven. Te koop op www.loisjeanstore.com.

Levi's lanceert nieuwste campagne: Buy Better, Wear Longer

Met deze campagne wil Levi’s de consument bewuster maken over de gedeelde verantwoordelijkheid voor de milieueffecten van kledingproductie en -consumptie. Dit doen ze niet alleen, want ze hebben voor de campagne de handen ineen geslagen met een inspirerende groep changemakers, waaronder Jayden Smith en Emma Chamberlain. De campagne brengt de passie van deze groep samen met de jarenlange inzet van Levi's om kwaliteitskleding te maken die generaties lang kan meegaan.

Essentiel Antwerp lanceert kleurrijke Pink Pill Collection voor een dagelijkse dosis positiviteit

De Pink Pill Collection is een nieuwe kleurrijke lijn die voor een vleugje positiviteit in jouw leven zorgt. Je vindt truien, T-shirts, joggingbroeken en baseball caps van biologisch katoen, ieder item met een Essentiel Antwerp twist. Het “++++” logo staat voor positiviteit en herinnert ons eraan om altijd naar de positieve kant van het leven te kijken. Het is ontworpen in een breed kleurenpalet, gaande van pasteltinten of opvallende kleuren, tot neutraal wit of camel. Je shopt de collectie hier.

Fluevog en Jan Jansen slaan handen ineen en ontwerpen samen een limited edition schoen

Van april tot en met augustus 2021 is in Museum JAN in Amstelveen de tentoonstelling ‘Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen en Dutch Design’ te zien. De tentoonstelling toont het werk van Jan Jansen, of te wel ‘The crazy shoe maker’ zoals hij ook wel wordt genoemd. De schoen die Jan Jansen met John Fluevog ontwikkelde is de showstopper van de tentoonstelling. Het is de eerste keer dat de twee iconen samenwerken, met als resultaat een schoen die de liefde voor het vakmanschap toont.

Citizens of Humanity maakt T-shirts met Every Mother Counts

Wist je dat er gemiddeld elke dag achthonderd vrouwen sterven aan de gevolgen van complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling? Daarom lanceert Citizens of Humanity ter ere van moederdag een limited-edition t-shirt in samenwerking met de non-profit organisatie Every Mother Counts. 100% van de opbrengst wordt gedoneerd aan de organisatie die investeert in programma's om de toegang tot essentiële kraamzorg te verbeteren. De capsule collectie bestaat uit drie T-shirts die je vanaf 9 april hier kunt kopen.

ARKET presenteert zomerse linnencollectie

ARKET heeft een voorliefde voor de kwaliteit en uitdrukkingskracht van linnen en daarom komt het merk nu met een collectie iconische nieuwe zomerklassiekers. De collectie staat voor een nonchalante, tijdloze look tijdens warme dagen en biedt persoonlijke stukken die jaren meegaan. De collectie bestaat uit shirts, jurken en kledingstukken om mee te combineren, in diverse pasvormen en kleuren. Wat ze met elkaar gemeen hebben, zijn de zachte vormen, elegante lijnen en klassieke details. Je shopt de collectie hier.

Laatste nieuws