Prins William reageert op Oprah interview van Harry & Meghan: 'We zijn geen racistische familie'

William en Kate verschenen vandaag voor het eerst sinds het veelbesproken interview weer in het openbaar.

reactie prins William oprah

Bij de eerste openbare verschijning van prins William en hertogin Kate sinds het interview van prins Harry en Meghan Markle met Oprah stond de pers klaar om hen het hemd van het lijf te vragen.

Korte reactie

De hertog en hertogin van Cambridge hadden na heel wat Zoom calls voor het eerst dit jaar weer een werkbezoek op locatie. Voor nieuwsgierige reporters de kans om William eens naar het veelbesproken interview te vragen en voor Kate het moment om een felroze outfit uit de kast te trekken.

Prins William is de eerste royal die zich uitlaat over de uitspraken die Meghan afgelopen weekend bij Oprah Winfrey deed (op het statement van de Queen na dan). Bij een bezoekje aan een Londense school liet hij desgevraagd weten dat hij 'nog niet met zijn broer heeft gesproken, maar dat wel gaat doen' en dat 'we zeker geen racistische familie zijn.'

Angsten en depressies

Kate zag er ondertussen uit om door een ringetje te halen. De hertogin droeg boven op haar zwarte broek een azalea-roze trui van Boden met een al net zo fleurige wollen jas van Max & Co – een voor haar typische combinatie van betaalbare high street fashion en een vleugje luxe.

Opmerkelijk is dat de twee de school bezochten om te praten over de speciale aandacht die de onderwijsinstelling schenkt aan mentale gezondheid. Leerlingen tussen de vier en de achttien jaar oud krijgen er les over onder andere het omgaan met angsten en depressies. Een onderwerp waar volgens Meghan veel te weinig mee gedaan werd binnen de royal family. Hangt er dan toch verandering in de lucht?

Royalty
  • Beau Monde
  • BrunoPress