Meghan Markle haalt uit naar Buckingham Palace: 'Ze verspreiden leugens'

Meghan laat aan Oprah weten dat ze niet meer zal zwijgen.

Meghan Markle Oprah

Aanstaande zondag is het zover, dan wordt het onthullende interview van Oprah Winfrey met Meghan Markle en prins Harry uitgezonden. In de nieuwste trailer wordt een voorproefje gegeven en doet de voormalig actrice een heftige uitspraak. Volgens haar zou het koningshuis een actieve rol spelen in het verspreiden van leugens.

Onwaarheden

De tv-special wordt aanstaande zondag pas uitgezonden, maar de hele week worden er al trailers gedeeld. Er werd al gefluisterd dat het gesprek niet in goede aarde zal vallen bij Buckingham Palace en de derde preview lijkt dat te bevestigen.

In de trailer is te zien hoe Oprah vraagt hoe Meghan denkt dat de koninklijke familie zal reageren op hun uitspraken. Meghan steekt haar mening niet onder stoelen of banken en antwoordt: 'Ik zou niet weten waarom zij zouden verwachten dat wij na al die tijd nog steeds zwijgen, terwijl zij een actieve rol spelen in het in stand houden van aanhoudende onwaarheden over ons. Als we hiermee het risico lopen dingen kwijt te raken... We hebben al zoveel verloren.'

Het hele verhaal

Naar verluidt zullen de Sussex'jes in het interview het hele verhaal doen over hun breuk met het koningshuis zonder er doekjes om te winden. In een eerdere trailer liet Harry weten dat zijn grootste zorg was dat de geschiedenis zich zou herhalen. Het is niet moeilijk om te bedenken wat hij daarmee kan bedoelen: de prins was bang dat Meghan hetzelfde lot als zijn moeder Diana beschoren zou zijn als ze niet afscheid zouden nemen van het leven als royal.

Aanstaande zondag zendt de Amerikaanse zender CBS het anderhalf uur durende interview Oprah with Meghan and Harry: A CBS Primetime Special uit. Op dinsdag 9 maart om 20.30 kun je 'em in Nederland zien op Net5.

Royalty
  • RTL
  • BrunoPress
  • YouTube