Deze naam had Kate Middleton eigenlijk in gedachten voor prins George

Het kiezen van de naam van je baby, het is en blijft lastig. Dat vond Kate Middleton ook. Voordat haar oudste zoon definitief de naam George kreeg, had ze eigenlijk een andere favoriet.

Verschillende opties

Volgens Vanity Fair hadden de hertog en hertogin van Cambridge verschillende opties open staan toen zij in 2013 hun eerste kindje samen verwachtten. Het geslacht van het kindje was onbekend – Wills wilde dat het een verrassing zou zijn – dus was het stel verplicht om een jongens- en een meisjesnaam in petto te hebben. Beiden met een koninklijk tintje natuurlijk. Gedurende haar zwangerschap had de hertogin het idee dat ze een jongetje in haar buik had zitten. Kate Middleton werd verliefd op de naam 'Alexander'. Ze vond het gewoon een prachtige naam en het had wel iets koninklijks natuurlijk.

Knipoog

Toch werd het uiteindelijk de naam 'George'. Dit omdat deze een knipoog is naar de overleden vader van de koningin, Koning George XI en aan het getal na de naam te zien, velen met 'm. Kate kreeg ook (enigszins) haar zin: Alexander werd de tweede naam van haar spruit. Kun jij het je al voorstellen? Dat prins George, prins Alexander zou zijn? Wellicht een optie als Baby Cambridge #4 onderweg is?

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws