Kijkje achter de schermen bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Twee weken geleden zou het ’t Veluws Zandsculpturenfestijn opengaan, maar ook dit evenement werd afgeblazen. Zonde, want zandkunstenaars maakten ook voor dit jaar weer prachtige kunstwerken. Te mooi om niet te aanschouwen, dus kun je online een kijkje achter de schermen nemen.

Zandschulpturen

Tweede Wereldoorlog

Zandkunstenaars uit binnen- én buitenland gingen de uitdaging aan om de mooiste zandsculpturen binnen het thema van dit jaar, '75 Jaar Bevrijding', te maken. En met succes, want er zijn prachtige kunstwerken gebouwd.

Vanwege het thema nemen de creaties je mee terug in te tijd. Zo laten de sculpturen belangrijke veldslagen als ‘Slag om Arnhem’ en D-Day zien, maar ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, spotprenten, Radio Oranje en het Koningshuis zijn terug te zien in zand.

En dat is nog niet alles, want de tijdreis zou niet compleet zijn zonder bijpassende muziek en decoraties, dus ook daar is aan gedacht.

Pearl Harbor 

Elke sculptuur is een knap staaltje vakmanschap, maar de aanval op Pearl Harbor is één van de meest imposante bouwwerken. Het bouwwerk is zeer gedetailleerd en, houd je vast, 11 meter lang en bijna 5 meter hoog. Hoe je 'm kunt bekijken? Vanuit de lucht kijk je bezoeker op de haven van het eiland.

’t Veluws Zandsculpturenfestijn kan momenteel nog geen concrete nieuwe openingsdatum noemen, maar deelt wel verschillende filmpjes. Klik hier om die te bekijken.