Luistertip: Dior Talks met feminist Tomaso Binga

In de vijfde aflevering van Dior Talks gaat curator en schrijfster Katy Hessel in gesprek met de Italiaanse feministe Tomaso Binga.

Dior Talks

Tomaso Binga

Tomaso Binga is het pseudoniem van Bianca Menna. Zij koos er in de jaren zeventig voor om deze naam te gebruiken om zo de privileges waar mannen van genieten te parodiëren.

De Italiaanse kunstenares werkte samen met designer Maria Grazia Chiuri aan de herfst/winter ready-to-wear-show van het Italiaanse modehuis van afgelopen winter. Hiervoor creëerde Binga een sociaal geëngageerde scenografie. Haar eigen lichaam werd gevormd in letters waarmee woorden als 'opstand' en 'overwinning' werden gespeld.

Dior Talks

De serie podcasts van Dior Talks is gewijd aan kunst en feminisme. In de afleveringen wordt gezocht naar maatschappelijke machtsstructuren en de essentiële rol van mode met betrekking tot die thema's.

Binga past dus erg goed bij dat onderwerp en gaat in deze vijfde aflevering niet alleen in op haar fascinerende carrière, maar op haar woordenwisselingen met de creative director van het modelabel.

Een interessante luistertip dus, die je, vanuit huis, mee op reis neemt naar de fascinerende wereld van avant-garde en een goede inkijk geeft in de persoonlijkheid van Binga.

Klik hier om deze en andere afleveringen van Dior Talks, te beluisteren.