Smaakmaker: Anneke Krull

Hun tassen, hoeden, sieraden, kleding en schoenen slaan aan. Zes succesvolle ontwerpers over roem en inspiratie. Deze keer: Anneke Krull (1968).

Ze is freelance art director en werkt voor diverse tijdschriften en modemerken. Daarnaast ontwerpt ze sinds twee jaar unieke handgemaakte sieraden met parels en edelstenen. Ze gaf haar label de naam Rocking PearlsDroom: Een samenwerking aangaan met een modeontwerper.

Als ik op het strand lig en mooie schelpen zie, zet ik dat beeld in mijn hoofd direct om in een sieraad.

‘Twee jaar geleden besloot ik mijn oude liefde weer op te pakken: sieraden ontwerpen. Met mijn lijn Rocking Pearls wil ik af van het tuttige imago dat parels soms omringt. Stijlicoon Coco Chanel is mijn inspiratiebron. Vanaf dag een liepen de Rocking Pearls als een trein, maar dat betekende wel dat ik ’s avonds in mijn bed nog kralen zat te rijgen. Inmiddels is er meer balans tussen mijn werk als art director, mijn gezin en Rocking Pearls. Sieraden maken betekent voor mij pure ontspanning. Het is heerlijk om even niets aan mijn hoofd te hebben en alleen maar met mijn handen bezig te zijn. Vroeger genoot ik er al van om met mijn nichtje mee te gaan. Zij is goudsmid, ik kom uit een creatieve familie. ‘Kijk,’ zei ze dan, ‘zo kun je uit één zilverdraad een ring maken.’ Ik ben altijd met mijn werk bezig. Als ik op het strand lig en mooie schelpen zie, zet ik dat beeld in mijn hoofd direct om in een sieraad. Ik geniet ervan als mensen mijn werk mooi vinden.’

Meer lezen? Ontmoet hier modeontwerper Claes Iversen

Laatste nieuws