Mooi! vocabulaire

Gummy smile? Plooirokje? Ja hoor! Onze oren klapperen soms van het interessante beauty vocabulaire. Lees hier het ‘Mooi-vocabulaire’ met uitleg van Elegance:

GUMMY SMILE

Zichtbaar tandvlees bij het lachen.

BUNNY LINES

Rimpeltjes op de neus.

MARIONETTENLIJN

Lijn van mond tot kin.

NO TRACE FACE

Een gezicht waaraan je niet kunt zien of je wat hebt laten doen.

CHIN DIMPLING

Putjeskin of kincellulite.

PLOOIROKJE

Rimpeltjes op de bovenlip.

EN VERDER NOG…

BABY BOTOX OF BOTOX LIGHT

De hoeveelheid botulinetoxine die normaliter voor één regio wordt gebruikt, wordt nu over meerdere regio’s verdeeld, voor een zacht en natuurlijk effect.

Botox is geen filler. Er worden vaak termen door elkaar gegooid. Dus even voor de duidelijkheid: de verzamelnaam ‘injectables’ wordt gebruikt voor producten die door een naald worden geïnjecteerd. Fillers zijn injectables. Botox valt hier ook onder. Maar botox is géén filler. Zo, het kan maar duidelijk zijn.

WAL VERSUS KRING

Ze worden nogal eens door elkaar gehaald: wallen en kringen. Door opeenhoping van vocht krijg je een (tijdelijke) wal. Maar ook door afname of een verschuiving van vet rond de oogkas kan een wal veroorzaakt worden, deze is echter permanent. Als vet verzakt zul je deze operatief moeten wegnemen. Maar een tekort aan vet rond de ogen, een holle blik, kun je aanpakken met hyaluronzuur. Een kring duidt meer op de kleur onder de ogen. Door volumeverlies of verminderde bloedcirculatie krijg je een schaduweffect. Ook kan pigmentoverschot de boosdoener zijn.

Lees meer Elegance beauty features hier.

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.