Alles over de Vampire Facelift

We krijgen er allemaal vroeg of laat mee te maken: rimpels en volumeverlies. Maar hoe vroeg of laat precies, dat kunnen we een tikje sturen. De beste mooimakers blijken – en dat is even schrikken – bloed, vet & zuur! Deze keer alles over… bloed. 

Wat? 

PRP (Platelet Rich Plasma) ook wel bekend als Vampire Facelift. PRP is een behandeling met het eigen bloedplasma.

Hoe werkt het? 

Een kleine hoeveelheid bloed (10-30ml) wordt afgenomen (uit je arm) en daarna gecentrifugeerd. Wat overblijft is plasma met een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Vervolgens wordt dit plasma in de huid geïnjecteerd, die daarna wordt gemasseerd en/of gekoeld

De belofte:

Het zorgt voor verstrakking, verjonging en versteviging van de huid en kleine rimpeltjes worden opgevuld. Een stralende verjongde huid die zelf aan het werk wordt gezet. Het resultaat is hierdoor heel natuurlijk.

De praktijk:

Werkt bij een doffe of vermoeide huid, die wat verslapt en droog is. Sommige artsen nemen ook de lippen mee voor een betere structuur en iets meer volume. Als je een natuurlijke behandeling wilt en geen chemische inspuitingen, is dit een oplossing met een naturel resultaat. Wordt ook tegen littekens bij acne gebruikt.

Al na één uur is het effect zichtbaar. Door het eerste jaar meerdere (3x) behandelingen te ondergaan, zet je de huid actief aan het werk en heb je optimaal resultaat. Daarna volstaat bijhouden met één behandeling per jaar.

Let op:

Het is géén filler-behandeling. Ook als je heel snel resultaat wilt, is PRP niet geschikt. Je moet drie behandelingen ondergaan, voordat je het beste resultaat ziet.

Veilig? 

Er zijn nagenoeg geen allergische reacties, omdat er met eigen bloed(plasma) wordt gewerkt. De PRP-techniek is niet nieuw – hij wordt al jaren gebruikt in de tandheelkunde en orthopedie – maar deze toepassing is jong. De gevolgen op lange termijn zijn daarom (nog) niet bekend.

Pijnlijk? 

Dit hangt af van de methode die wordt gebruikt om het plasma in de huid te brengen. Een ‘mesogun’ werkt nagenoeg pijnloos doordat er in de huid wordt ‘geschoten’. Dit wordt ervaren alsof er op de huid wordt getikt. Ook kan de huid vooraf verdoofd worden met een crème.

Direct na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen. Dit is normaal en trekt na enkele uren weg, dus je bent vrij snel toonbaar. Bij een dunne huid kan een blauwe plek ontstaan die goed met make-up is te camoufleren. Je kunt niet direct erna in de zon.

Prijs? 

Ligt aan de grootte van het te behandelen gebied. Huidverbetering vanaf €395.

Extra info?

vampirefacelift.nl dokterfrodo.nl rembrandtkliniek.nl

Lees meer over andere mooimakers: vet en zuur.

 

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.