Zon & bescherming

De zon is goed voor je. Voor je humeur bijvoorbeeld. Bovendien is zonlicht nodig voor de aanmaak van vitamine D en dat zorgt voor sterke botten. Iedere dag een kwartier onbeschermd in de zon (maximaal!) is genoeg om voldoende vitamine D aan te maken. Daarna geldt: smeren met een goede zonnebrandcrème want UVA en UVB licht kunnen ook tot verbranding, rimpelvorming en erger leiden. Drie adviezen van Rana van Piggelen van huidverbeteringsmerk hannah over zon & huid.

  1. Smeer!

Beschermen kan door een zonneproduct te kiezen met een hoge Sun Protection Factor (SPF). 50 of 30 bijvoorbeeld, die wat bescherming betreft overigens maar weinig voor elkaar onderdoen. Huidverbeteringsmerk hannah pakt het anders aan. De Sun Perfection-lijn is namelijk ontwikkeld vanuit huidtype en niet met de SPF als uitgangspunt. De achterliggende gedachte is dat een lichte huid (Type 1 en 2) andere behoeftes heeft wat betreft ingrediënten, verzorging en bescherming (SPF 30) dan een getinte (Type 3) of donkere huid (Type 4) die weliswaar kan volstaan met een lagere beschermingsfactor (SPF 10) maar wel vrij veel kans op hyperpigmentatie heeft. Rana: ‘Huidtypes 1 en 2 verbranden snel maar zijn vaak óók gevoelig en snel geïrriteerd. Daarom voegen we het kalmerende aloë vera toe. En om huidverkleuringen te voorkomen bij huidtypes 3 en 4 is zoethoutextract toegevoegd dat hyperpigmentatie tegengaat.’

  1. …elke twee uur weer!

‘Wat veel mensen nog altijd vergeten is om de twee uur een nieuw laagje zonnebrand aan te brengen’ is de ervaring van hannah’s Rana van Piggelen. ‘Dat is toch echt noodzakelijk. Door zweten, schurend zand,  zwemmen (ondanks de claim ‘waterproof’) en daarna het afdrogen met een handdoek slijt een deel van de beschermingslaag. Die dient echt aangevuld te worden.’

  1. En overal.

Vaak vergeten plekjes zijn oren, neus en lippen. Vooral lippen hebben van nature weinig bescherming tegen de elementen en dus ook tegen de zon. Tijdens de zomermaanden kan onder invloed van UV-straling het ontstaan van een koortslip worden aangewakkerd. Een balsem zoals Full lips van hannah beschermt de lippen tegen uitdroging en dankzij SPF 15 tegen de zon.

Huidtype 1- 2: Juvi Protect, SPF 30, €55 (75 ml)
Huidtype 2-3: High Quality, SPF 15, €57 (75 ml)
Huidtype 3-4: Fade Treatment, SPF 10, €59 (75 ml)
Lippen: Full Lips (SPF 15), €9,90 (4,8 gr)

Wil je weten wat jouw huidtype is? Kijk dan op www.hannah.nl

Meer beautynieuws? Klik hier.

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.