Zon & bescherming

Smeren, smeren, smeren. Maar hoe zit het nu precies? Drie adviezen van Rana van Piggelen van huidverbeteringsmerk hannah.

Zon & bescherming
  1. Smeer!

Beschermen kan door een zonneproduct te kiezen met een hoge Sun Protection Factor (SPF). 50 of 30 bijvoorbeeld, die wat bescherming betreft overigens maar weinig voor elkaar onderdoen. Huidverbeteringsmerk hannah pakt het anders aan. De Sun Perfection-lijn is namelijk ontwikkeld vanuit huidtype en niet met de SPF als uitgangspunt. De achterliggende gedachte is dat een lichte huid (Type 1 en 2) andere behoeftes heeft wat betreft ingrediënten, verzorging en bescherming (SPF 30) dan een getinte (Type 3) of donkere huid (Type 4) die weliswaar kan volstaan met een lagere beschermingsfactor (SPF 10) maar wel vrij veel kans op hyperpigmentatie heeft. Rana: ‘Huidtypes 1 en 2 verbranden snel maar zijn vaak óók gevoelig en snel geïrriteerd. Daarom voegen we het kalmerende aloë vera toe. En om huidverkleuringen te voorkomen bij huidtypes 3 en 4 is zoethoutextract toegevoegd dat hyperpigmentatie tegengaat.’

  1. …elke twee uur weer!

‘Wat veel mensen nog altijd vergeten is om de twee uur een nieuw laagje zonnebrand aan te brengen’ is de ervaring van hannah’s Rana van Piggelen. ‘Dat is toch echt noodzakelijk. Door zweten, schurend zand,  zwemmen (ondanks de claim ‘waterproof’) en daarna het afdrogen met een handdoek slijt een deel van de beschermingslaag. Die dient echt aangevuld te worden.’

  1. En overal.

Vaak vergeten plekjes zijn oren, neus en lippen. Vooral lippen hebben van nature weinig bescherming tegen de elementen en dus ook tegen de zon. Tijdens de zomermaanden kan onder invloed van UV-straling het ontstaan van een koortslip worden aangewakkerd. Een balsem zoals Full lips van hannah beschermt de lippen tegen uitdroging en dankzij SPF 15 tegen de zon.

Huidtype 1- 2: Juvi Protect, SPF 30, €55 (75 ml)Huidtype 2-3: High Quality, SPF 15, €57 (75 ml)Huidtype 3-4: Fade Treatment, SPF 10, €59 (75 ml)Lippen: Full Lips (SPF 15), €9,90 (4,8 gr)

Wil je weten wat jouw huidtype is? Kijk dan op www.hannah.nl

Meer beautynieuws? Klik hier.