Recept: Eggs Benedict met zalm

Een heerlijk ontbijtje voor vaders met een goede smaak.

Recept: Eggs Benedict met zalm

Benodigdheden

Voor 4 personen

Bearnaisesaus* 30 milliliter wittewijnazijn* 20 milliliter witte wijn* 2 takjes dragon, stelen en blaadjes* 1 eierdooier* 100 gram gesmolten boter

Ontbijtgerecht* 4 sneetjes boekweitbrood* 4 verse eieren* 4 plakjes zalm* wilde kruiden en bloemen

Bereidingswijze

Voor de bearnaisesaus1. Laat de wittewijnazijn en de witte wijn met de stelen van de dragon op laag vuur 10 minuten inkoken. Let op: de blaadjes van de dragon heb je straks ook nodig.2. Zeef dit mengsel en meng het vervolgens met de eierdooier.3. Doe dit mengsel in een kom en plaats deze kom ‘au bain-marie’ in een bad heet (maar niet kokend) water.4. Klop het mengsel in de verwarmde kom luchtig tot dat de saus gaar is en je sporen achter de garde ziet. Let goed op, want dit luistert nauw! Haal de kom daarna uit het bad.5. Voeg de gesmolten boter in een dun straaltje toe aan de saus en klop opnieuw.6. Breng op smaak met wat zout, peper en de fijngesneden dragonblaadjes. Klop nog een minuutje door totdat het zout is opgelost en proef, pas eventueel aan naar smaak.

Voor het ontbijtgerecht1. Toast het boekweitbrood.2. Pocheer de eitjes gedurende 3,5 minuten door water met een eetlepel azijn aan de kook te brengen in een diepe pan en vervolgens een draaikolk te maken met de achterkant van een pollepel, waarna je het eitje uit de schil meteen in de draaikolk gooit. Laat het zachtjes 3,5 minuut sudderen waarna je het eitje afkoelt en schoonspoelt in een bakje koud water. Laat het gepocheerde ei voor serveren nog even uitlekken.3. Rol de eitjes in de zalm en leg in het midden van het broodje.4. Bedek met een mooie eetlepel bearnaisesaus en garneer met wilde kruiden en bloemen.

Meer heerlijke recepten bekijken? Klik hier.