Sigrid Calon pop-up store in Kalverpassage

Ter ere van de officiële opening en onthulling van de geheel vernieuwde Kalverpassage, opent kunstenares Sigrid Calon een tijdelijke pop-up store.

In de ‘Sigrid Calon Art Store’ kan je onder andere het limited edition Coffee Table Book kopen.

Ook verkoopt de store zijden sjaals, kunstboeken, notitieboekjes, tote bags en kunstkaarten in de stijl van het kunstwerk ‘Triangular Grid’. Gekochte kaarten kunnen direct op de post: het winkeldesign is voorzien van een brievenbus.

Triangular-010b

Voorheen heette de Kalverpassage ‘De Kalvertoren’.

Lichtkunstwerk

De Nederlandse kunstenares maakte eerder speciaal voor de vernieuwde ruimte een kunstwerk: ‘Triangular Grid’. Het imposante lichtkunstwerk wordt afgebeeld op de plafonds van de passage, die zijn voorzien van LED-verlichting. Elke minuut verandert het kunstwerk van vorm en kleur. 

KALVER-001

KALVER-003

Kleurencombinaties

Sigrid Calon heeft een kleurenpalet ontwikkeld van 364 kleuren, gebaseerd op de dagen van het jaar. Ze ontwikkelde een complexe, bijna wiskundige formule waardoor er iedere minuut een ander grid ontstaat. Elke week bestaat uit een palet van zeven kleuren, inclusief een wittoon. Door de formule heeft het kunstwerk gedurende de komende 364 dagen iedere minuut, iedere dag, iedere week en iedere maand een andere kleurencombinatie.

Triangular-009b

Op zondag 29 april 14:00 – 16:00 en op donderdag 3 mei 14:00 – 16:00 zal de kunstenares zelf in haar pop-up store aanwezig zijn. De store is t/m 20 mei geopend.

Sigrid Calon is ontwerper, illustrator en kunstenares. Ze combineert grafische kunst met hypnotiserende patronen, textielafdrukken en uiterst geometrische vormen. Calon werkte twee keer samen met horlogemerk Swatch en richtte in 2017 de Uniqlo store op 5th Ave in New York in.

Triangular-005b

Laatste nieuws