Zo bescherm je een gevoelige huid tegen de zon

Promotion

De Elegance-redactie is dol op de zon! De huidige wetenschap geeft aan dat we zonlicht heel hard nodig hebben, want onder invloed van de zon wordt het onmisbare vitamine D aangemaakt. Zonlicht heeft veel positieve effecten op de huid en het lichaam. Een overdaad aan zon leidt daarentegen tot vervelende gevolgen op korte en lange termijn. Een goede bescherming is een must!  Drie tips waarmee je de gevoeligste huid kan beschermen tijdens de zomer.

1/ Gebruik een zonnebrandcréme met zowel UVA- als UVB-filters

UVA beschadigt het DNA van de huid en versnelt het verouderingsproces. UVA-filter is daarom onmisbaar. Teveel UVB-straling veroorzaakt verbranding. Een UVB-filter beschermt je tegen een rode, verbrande huid. Ook verhogen UV-stralen het risico op huidkanker. Tegenwoordig hoeven we gelukkig niet meer te ‘kiezen’ tussen deze twee zonnefilters. Body Shield, het nieuwste zonbeschermingsproduct van hannah, beschermt je tegen zowel UVA- als UVB-stralen.

2/  Kies een hoge beschermingsfactor

De SPF (Sun Protection Factor) van een product geeft aan in welke mate je beschermt bent tegen de zon. Onderzoek wijst uit dat een SPF van 10 of minder bij lichte huidtypes bijna geen bescherming biedt. De beschermingsfactor dient dan ook met zorg worden uitgekozen en moet aansluiten op je eigen huidtype. Als je je huid langer dan 15-30 minuten aan de zon blootstelt, gebruik dan een zonnebrandcrème met een gepaste beschermingsfactor. Voor een huidcoach van hannah is de erytheem grens meetbaar voor zowel gezicht als lichaam.  De zonnebrandcrème voor het lichaam van hannah is voorzien van de hoogste factor: SPF 50, want als je dan toch langer in de zon zit, fietst en/of speelt dan is het altijd better safe than sorry! Voordeel: Ook geschikt voor de allerkleinste!

 3/ Houd rekening met de vocht- en vetbalans van je huid

Door je huid in goede conditie te houden, verklein je de kans op beschadiging. Bovendien ziet een gezonde huid er meteen een stuk beter uit. De formule van hannah Body Shield bevat onder andere glycerine en vitamine E. Deze ingrediënten staan bekend om hun hydraterende en verzachtende eigenschappen. Je huid verbruikt de vitamine overigens als antioxidant: zo bescherm je je huidcellen en verhoog je de effectiviteit van de zonbeschermende filters.

hannah_BodyShield_SPF50

 

hannah Body Shield €49 tube 200 ml 

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.