Water Lilies of Monet: The Magic of Water and Light

Binnenkort in de bioscoop: de documentaire over Claude Monet genaamd Water Lilies By Monet: The Magic of Water and Light.

Water Lilies of Monet: The Magic of Water and Light

De documentaire wordt gepresenteerd door ABC Film Distribution en gaat over de meesterwerken, passies en obsessies van de beroemde Franse schilder. Monet was onder andere geobsedeerd door water en licht en zette dit om in mooie kunststukken. Zijn schilderijen zijn op dit moment te zien in vier musea in Parijs, namelijk in het Marmottan Museum, Orangerie Museum, Orsay Museum en Giverny.

De documentaire vertelt dus een verhaal over de schrijver. Daarnaast komen verschillende experts aan het woord die meer over de inhoud van Monets kunst vertellen: welke radicale elementen zijn in zijn schilderijen te zien en hoe zorgden deze elementen voor een revolutie in de moderne kunst?

De film is als een zoektocht naar water in Poissy, Argenteuil, Vétheuil en Giverny en neemt je als kijker mee langs de Seine, van Le Havre naar Parijs. De tocht komt ten einde in de tuin van Monet waar hij tot zijn dood de bekende waterlelies schilderde.

Klik hier om de trailer te bekijken.