Het Weekend van de Romantische Muziek

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus vindt voor het eerst het 'Weekend van de Romantische Muziek' plaats in het historische park aan de voet van de Euromast.

Het Weekend van de Romantische Muziek

Meerdaags

Het Weekend van de Romantische Muziek is niet helemaal nieuw, maar komt voort uit de Dag van de Romantische Muziek. Die dag was het oudste en grootste klassieke muziekfestival van Rotterdam. Maar één dag is eigenlijk te kort om te genieten van rustige muziek, lekker eten en aanvullende activiteiten, dus wordt het festival dit jaar uitgebreid naar een meerdaags muziekfestijn.

Rust

Rotterdam is een moderne, grote en drukke stad. Tijdens het festival is er echter aandacht voor iets anders: subtiliteit, kwets- en breekbaarheid, ontroering, schoonheid en pracht staan centraal tijdens het Weekend van de Romantische Muziek. Tijdens de drie dagen is het programma breed. Zo treden er gevestigde namen uit zowel het binnen- en buitenland op, maar ook talent uit de jonge stad: opkomende musici krijgen te kans om op te treden voor een groot publiek.

Volgens organisator Hans Mosselman maak je een festival samen. De toegang is dan ook gratis. Tip: bezoek het festival op zaterdag, dan is het thema namelijk poëzie. Benieuwd naar de andere thema's? Klik hier voor meer informatie.