Kunst, theater & muziekagenda: juli 2024

Er valt weer een hoop te beleven!

agenda

Kunstliefhebbers, opgelet! Iedere maand verzamelen wij voor jou de exposities, theater- en muziekvoorstellingen die de moeite waard zijn. Hieronder vind je de beste, mooiste en meest besproken tentoonstellingen en voorstellingen die in de nabije toekomst op de agenda staan.

Intense liefde

Hadewych Minis en Theater Oostpool presenteren een aangrijpende solovoorstelling die start als een hilarisch sprookje, maar eindigt als een nachtmerrie. Deze monoloog van de Britse toneelschrijver Dennis Kelly gaat over een onverwachte ontmoeting op een luchthaven. Het leidt tot een intense liefde die afbrokkelt en een verontrustende wending neemt. Regisseur Daria Bikvić: 'Girls & Boys is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.'

T/m 5 juli, oostpool.nl.

Drie dagen genieten

Op de groene buitenplaats Schaep en Burgh in 's-Graveland viert festival Wonderfeel haar tiende verjaardag. Drie dagen genieten van (klassieke) muziek, dichters, dansers én goed eten. Voor de jubileumeditie zijn tien jonge componisten uitgenodigd om tien nieuwe composities te maken. Deze worden gespeeld door gerenommeerde ensembles zoals Ragazze Quartet, Kaña Trio, Ikarai en het eigen Wonderdeel Orchestra. De festivaldenker is dit jaar cartoonist en illustrator Jip van den Toorn. Tijdens Wonderfeel 2024 deelt ze dagelijks haar kritische blik op de wereld.

19 t/m 21 juli, wonderfeel.nl.

Oscar

De hommage aan Oscar Carré keert terug naar Koninklijk Theater Carré. In 2022 is Oscar gemaakt ter ere van Carrés 135-jarig bestaan, in de geest van alle revues, musicals circussen, concerten en cabarets die er te zien zijn geweest. Het wordt gespeeld in de beroemde piste-opstelling en we zien het volledige dansensemble van Scapino, Blaudzun en zijn vijfkoppige band en acht circusartiesten. Voor choreograaf en Scapino-directeur Ed Wubbe is het tevens een afscheid. Wubbe: "De droom om een concert-, dans- en circusvoorstelling te maken als een ode aan Oscar Carré werd hiermee werkelijkheid. De muziek van Blaudzun was heel inspirerend en is een onlosmakelijk onderdeel van de voorstelling geworden. En wat een feest om Oscar nu opnieuw uit te brengen in Carré en daarmee 30 jaar Scapino af te sluiten."

18 t/m 29 september, carre.nl.

Piazzolla

Astor Piazzolla's 'tango nuevo' een mix van traditionele tango, klassiek, jazz, klezmer en populaire muziek veroverde de hele wereld én muzikale grootheden als Yo-Yo Ma, Al Di Meola en Grace Jones. Al meer dan 25 jaar toeren de solisten en culturele erfdragers van Quinteto Astor Piazzolla. Het enige ensemble dat de naam van Piazzolla mag dragen.

7 juli, concertgebouw.nl.

Piano Nights

Eén van de ZomerConcerten in het Amsterdamse Concertgebouw is Piano Nights met Iris Hond en Jan-Willem Rozenboom. De piano staat hier, zoals verwacht, in de spotlight en twee pianisten brengen steeds een heel ander repertoire. Hond en Rozenboom spelen in de Grote Zaal werken van Einaudi, Bach en Schubert. Zoals de makers het zelf omschrijven: "Muziek om bij weg te dromen."

15 augustus, concertgebouw.nl.

Kunst & Cultuur
  • Jorrit Niels
  • Oscar