Recept: chocoladecake met sinaasappel

Bijna niets zo lekker als chocolade-sinaassnippers van een goede chocolaterie, toch? Al hoeft die lekkere combinatie van sinaasappel en chocolade natuurlijk niet per se in ‘snippervorm’. Iets anders proberen? Schuif dit weekend de keuken in en bak deze chocoladecake met sinaasappel! 

Cake

Wat deze chocoladecake extra bijzonder maakt, is het feit dat hij helemaal plantaardig is. Deze maand is het World Vegan Month en dat betekent dus dat de hele maand in het teken van veganisme staat. Verschillende bak- en kookboeken bewijzen dat bakken en koken zonder dierlijke producten makkelijker is dan je misschien denkt, en met dit recept kun je het zelf proberen.

Ingrediënten

ei vervanger voor 5 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram bruine basterdsuiker
250 gram Blue Band voor koken, bakken en braden
125 gram pure chocolade
1 tl baking soda
1 tl appelazijn
1 tl vanille
snufje zout
rasp van 1 sinaasappel
100 gram gekonfijte sinaasappel of gehakte sinaassnippers

Voor het glazuur
150 gram pure chocolade
1 tl sinaasappelrasp
1 el Blue Band Iedere Dag vloeibaar

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. 2. Meng in een klein bakje de ei vervanger met het water volgens de verpakking. Zet apart. 3. Smelt de pure chocolade au bain-marie. 4. Mix de margarine met de bruine basterdsuiker met een staafmixer 3 à 5 minuten. Voeg hier het ei vervangermengsel, het zelfrijzend bakmeel, baking soda, appelazijn, vanille, de sinaasappelrasp en het zout aan toe. Roer niet te veel, zodat de cake luchtig blijft. 5. Schep de gesmolten chocolade en gekonfijte sinaasappel nu ook door het beslag. 6. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55 à 60 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt. 7. Smelt ook de chocolade voor het glazuur au bain-marie. Voeg de andere ingrediënten eraan toe. 8. Wanneer de cake is afgekoeld, kun je het glazuur over de bovenkant strijken. Versier eventueel met nog wat extra sinaasappelrasp.

Laatste nieuws