Recept: linguine met garnalen en kappertjes

Een etentje op de planning? Serveer dan dit pastagerecht met garnalen en Martini en je scoort gegarandeerd punten.

Recept: linguine met garnalen en kappertjes

Een etentje op de planning? Serveer dan dit pastagerecht met garnalen en Martini en je scoort gegarandeerd punten.

Garnalen en kappertjes

Dit gerecht is een smaakvolle combinatie van Martini met garnalen en kappertjes. De Martini is een beetje zoet en geeft de garnalen zo een bijzondere twist. De kappertjes zijn op hun beurt juist subtiel friszuur, wat het geheel extra interessant maakt.

Ingrediënten (voor vier personen)

400 gram linguine500 gram rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt3 el olijfolie2 teentjes knoflook, fijngesneden1 ui, gesnipperd2 el droge witte Martini690 gram Grand’Italia Sugocasa Erbe3 el kappertjespeper & zoutEventueel verse basilicum om te serveren

Bereidingswijze

1. Breng een pan water aan de kook en snijd de helft van de garnalen klein. 2. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie en fruit de knoflook en de ui. Voeg de kleingesneden garnalen toe. 3. Blus af met Martini en laat verdampen. 4. Voeg de Sugocasa Erbe saus en de kappertjes toe, laat 1 minuut zachtjes koken en breng op smaak met wat zout en peper. 5. Bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. 5. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de rest van de garnalen gaar. 6. Schep de pasta door de saus en serveer met de overige garnalen. 7. Strooi er eventueel wat verse basilicum over.