Een veilige thuisbasis: waar je op moet letten

Je doet er maar al te graag alles aan om je woning veilig en comfortabel te maken. En dat is meer dan logisch. Je woning is de plek waar je je wilt ontspannen. En je bewaart er je kostbare en dierbare spullen.

inboedel

Hoe je een veilige thuisbasis het beste kunt realiseren? Denk aan het installeren van goede sloten op deuren en ramen. Het gebruik van een alarmsysteem en rookmelders. En het regelmatig controleren van elektrische bedrading en apparatuur. Want zo kun je brandgevaar minimaliseren. Maar heb je ook al eens nagedacht over het afsluiten van je juiste soort verzekeringen? Je komt er in dit artikel meer over te weten.

Ga voor een inboedelverzekering afsluiten en ga voor extra bescherming 

Het is natuurlijk erg belangrijk om ook financieel voorbereid te zijn op onverwachte schade of verlies. Een inboedelverzekering afsluiten kan hierbij een erg fijne uitkomst bieden. Deze verzekering dekt de schade aan of verlies van je bezittingen door bijvoorbeeld:

  1. Brand
  2. Diefstal
  3. Waterschade

Denk hierbij aan meubels, elektronica, kleding en sieraden. Krijg je te maken met een van deze vervelende situaties? Met een inboedelverzekering ben je optimaal beschermd. En zo kom je niet voor gekke verrassingen te staan. Het is ook verstandig om de waarde van je inboedel wat vaker te laten controleren. En pas de verzekering hierop aan wanneer dat nodig is. Op die manier ben je verzekerd voor de actuele waarde van je bezittingen. 

Ook het afsluiten van een opstalverzekering is een echte must 

Heb je een inboedelverzekering geregeld? Dan is een opstalverzekering afsluiten ook een belangrijk punt van aandacht. De inboedelverzekering van Univé dekt de bezittingen. De fijne opstalverzekering zorgt ervoor dat de structurele delen van je huis altijd maximaal beschermd zijn tegen schade. Of het nu gaat om schade door storm. Brand. Blikseminslag. Of inbraak. Een opstalverzekering biedt de nodige financiële zekerheid. Zonder deze verzekering kunnen de kosten van je huis al erg snel hoog oplopen. 

Heb je al nagedacht over een noodpakket bij jou in huis? 

Heb je de verzekeringen en fysieke beveiliging goed geregeld? Dan is het hebben van een noodpakket in huis een andere slimme keuze. Heb je een goed samengesteld noodpakket? Dit bevat essentiële items die je nodig hebt in geval van een noodsituatie. Je kunt daarbij denken aan een stroomstoring, overstroming of brand. Het geeft niet alleen praktische ondersteuning. Het biedt ook gemoedsrust. Het zorgt ervoor dat je voorbereid bent. Maar ook dat je snel kunt reageren als er onverwachte situaties voordoen. 

Denk na over slimme technologie voor extra beveiliging 

Het kopen van slimme technologie is een echte must. Het biedt een breed scala aan mogelijkheden om je huis beter te beveiligen. Maak je gebruik van slimme systemen bij jou in huis? Na de installatie kunnen deze op afstand worden bediend. En ze kunnen worden gemonitord via smartphones. Hierdoor weet je altijd wat er thuis gebeurt. Zelfs als je er niet bent. Maak bijvoorbeeld de keuze voor beveiligingscamera’s, slimme deursloten en bewegingssensoren. Deze kunnen gekoppeld worden aan een app die je direct waarschuwt bij verdachte activiteiten. Deze technologieën zijn niet alleen handig. Ze dragen ook bij aan een hogere mate van veiligheid.

Waarom het zo belangrijk is om professioneel advies in te winnen 

Het afsluiten van de juiste verzekeringen kan soms aardig wat tijd in beslag nemen. Daarom is het slim om advies in te winnen. Ga in dat geval het gesprek aan met een verzekeringsadviseur. Je ontvangt hulp bij het kiezen van de juiste inboedel- en opstalverzekering. En zo zorg je ervoor dat je huis en bezittingen optimaal beschermd zijn tegen onverwachte gebeurtenissen. Dat is het belangrijkste van alles.

Lifestyle
  • Adobe Stock