Je bakfiets verzekeren doe je zo

Heb je pas een nieuwe bakfiets gekocht? Bijvoorbeeld om de kids lekker makkelijk mee te vervoeren? Dan ben je er vast heel blij mee. Het laatste wat je zou willen, is dat er iets gebeurt met je bakfiets. Helaas ligt die kans wel altijd op de loer. Gelukkig kun je jezelf hier enigszins tegen beschermen met een verzekering. Daarom leggen we je uit hoe je je bakfiets verzekert! 

bakfiets

Waarom zou je je bakfiets verzekeren?

Bakfietsen zijn erg leuk en handig, maar tegenwoordig ook best prijzig. Er zijn modellen beschikbaar die meer dan 7000 euro kosten! Zeker de prijzen van elektrische bakfietsen kunnen flink oplopen. Ben je de trotse eigenaar van zo’n model, dan kan je bakfiets verzekeren een goed idee zijn.

Met een bakfietsverzekering ben je namelijk gedekt voor diefstal van je fiets. Daarnaast valt ook schade aan de fiets, bijvoorbeeld doordat hij omvalt, onder de dekking van de fietsverzekering. Schade aan de accu, wat bij een elektrische bakfiets voor kan komen, is ook meeverzekerd.

Welke verzekering heb je nodig? 

Om je bakfiets te verzekeren, heb je een fietsverzekering nodig. Voor (elektrische) bakfietsen bestaat geen speciale bakfietsverzekering, zoals je misschien zou verwachten. Je bakfiets verzekeren gaat eigenlijk hetzelfde als een normale fiets verzekeren, alleen moet je bij het aanvragen doorgeven dat het om een bakfiets gaat.

Een verzekeraar kiezen

Net als bij bijvoorbeeld de zorgverzekering kan het bij de fietsverzekering lonen om goed je huiswerk te doen en de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zoals je vast wel weet, bestaan daar talloze handige websites voor. Op zo’n website leg je eenvoudig de verschillende opties naast elkaar. In een oogopslag zie je welke verzekeringen er beschikbaar zijn, hoeveel ze kosten en welke dekking ze bieden.

Bij het vergelijken van verzekeringen kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor de optie met de laagste premie. Echter, het dekkingsniveau is misschien wel belangrijker dan de premie die je betaalt. Is je premie namelijk laag en je dekkingsniveau slecht, dan ben je alsnog duur uit als je veel zelf moet betalen bij schade.

De verzekering afsluiten

Zoals we net al noemden, is het afsluiten van een verzekering voor je bakfiets niet anders dan het verzekeren van een normale fiets. Bij het aanvragen van de verzekering word je gevraagd om welk type fiets het gaat. Daar geef je natuurlijk aan dat je een bakfiets wilt verzekeren. Verder volgen de gebruikelijke vragen, zoals de aanschafdatum van de fiets, de prijs die je ervoor betaald hebt en vragen over je woonplaats, geboortedatum en persoonsgegevens.

Lifestyle
  • Adobe Stock