Zo houd je je huid mooi tijdens het sporten

Dit is een goede skincare routine rondom je work-out

sporten

Geeft een leuke sportoutfit jou ook een extra boost voordat je naar de sportschool gaat? Met nieuwe Scapino lage dames sneakers, een sportlegging in je favoriete kleur en bijpassende top voel je je vast een stuk gemotiveerder dan wanneer je in je oude sportkloffie voor de spiegel staat. Draag jij weleens make-up tijdens het sporten? Dat kan een negatief effect op je huid hebben.

Voor het sporten

Als je helemaal klaar staat om naar de sportschool te gaan in je favoriete sportoutfit, met je Scapino dames sneakers aan en je haar in paardenstaart, is het beter om geen make-up op te doen en/of je make-up eraf te halen. Pmdat je poriën tijdens het sporten open gaan staan en make-up opnemen, kunnen ze verstopt raken en zo ontsteken.

Voordat je aan je work-out begint, kun je er dan ook het beste voor zorgen dat je huid goed gereinigd is en alle make-up verwijderd. Je kunt daarna eventueel wat moisturizer aanbrengen om te voorkomen dat je huid uitdroogt.

Tijdens het sporten

Wist je dat je zelfs tijdens het sporten voor je huid kunt zorgen? Door het zweten tijdens het sporten droogt je lichaam uit, waardoor je huid uiteindelijk witachtig, droog en trekkerig wordt. Water, waar je huid voor 70% uit bestaat, is dan ook essentieel.

Door tijdens het sporten voldoende water te drinken, zorg je ervoor dat je lichaam goed gehydrateerd blijft - wat voor een elastische en stralende huid zorgt. Vergeet je waterfles dan ook niet en zorg dat je je vochtbalans tijdens je work-out goed op peil houdt. Let er ook op dat je niet te veel in je haar en over je gezicht wrijft, want in de sportschool dwalen vaak veel bacteriën rond, die een negatief effect hebben op de kwetsbare huid van je gezicht.

Na het sporten

Verwijder zweet en bacteriën door je huid na het sporten direct goed te reinigen. Douche bovendien niet te heet, want hierdoor kan je huid weer uitdrogen. Hierna kun je overgaan op je gebruikelijke skincare routine. Let er vooral op dat je je gezicht goed hydrateert, bijvoorbeeld met een face mist, moisturizer of dagcrème, zodat je weer vocht in je huid brengt en eventuele roodheid van het sporten kalmeert. Wacht het liefst nog wel even met het aanbrengen van (zware) make-up, omdat je poriën na het sporten en douchen nog even open staan en je deze niet alsnog wilt verstoppen. Met deze tips zorg je voor, tijdens en na je work-out voor een gezonde, stralende huid!

Beauty
  • Pixabay (Andrea Piacquadio)