5 vragen aan... Yeredis Lucas van Yaomi Skincare

'Yaomi Skincare wil mensen aanmoedigen om zichzelf te omarmen en te werken aan zowel hun uiterlijke, als innerlijke schoonheid'

Yaomi Skincare

Yaomi Skincare is opgericht door Yeredis Lucas. Zij groeide op in Curaçao en heeft een druk bestaan als onder andere verpleegkundige, ondernemer én moeder. Ondanks al die drukte, wordt regelmatig aan haar gevraagd wat het geheim is achter haar stralende huid. Het antwoord: Yaomi Skincare. In gesprek met Elegance praat ze openhartig over het skincaremerk.

1. Hoe is het merk Yaomi Skincare tot stand gekomen?

"Ik vind het welzijn van mensen primair één van de belangrijkste zaken in het leven. Dat komt al jaren tot uiting in mijn werk als verpleegkundige en mijn ondernemerschap als eigenaar van een thuiszorginstelling. Voor velen wellicht geen populaire sector om in te werken, maar voor mij voelt het als een roeping. Naast de fysieke zorg, merkte ik dat de mindset enorm belangrijk is om gezondheid te kunnen borgen. Als patiënten positieve energie en gevoelens ontvangen en zelf ontwikkelen, is hun leven op veel vlakken mooier. Echter, ben ik erachter gekomen dat veel mensen met hun zelfvertrouwen en energie worstelen en honger hadden naar informatie en tools die hun leven op dit vlak kunnen verrijken."

"Ik werk al jaren met verschillende mensen, elk in een andere levensfase. Velen stelden mij vaak de vraag wat ik doe om er zo stralend uit te blijven zien. Wat was mijn geheim om er jong en vitaal uit te zien en altijd vol positieve energie binnenkom? Als ondernemer, en vrouwelijke ondernemers in het bijzonder, heb je immers veel ballen in de lucht te houden en is de balans tussen werk, privé en je gezin enorm belangrijk."

Yaomi Skincare is tot stand gekomen uit een passie voor huidverzorging, positiviteit, zelfliefde en welzijn. Ik wilde een merk creëren dat natuurlijke en duurzame producten combineert met een boodschap gericht op welzijn en zelfvertrouwen."

"Ik geloof dat goede huidverzorging niet alleen gaat om het uiterlijk, maar ook om te koesteren van jezelf en goed voor jezelf en je medemens te zorgen. Zowel van buiten als vanbinnen. Het aangaan van uitdagingen en buiten je comfortzone durven te treden hoort hierbij. Goede huidverzorging is een van de sleutels, naast je positieve mindset, om op een mooie manier naar jezelf en de omgeving te kijken."

Yaomi Skincare

2. Wat onderscheid Yaomi Skincare van andere skincare-merken?

"Yaomi Skincare focust zich niet alleen op huidverzorging, maar ook op het welzijn van de mensen. Het toevoegen van inspirerende teksten op de verpakking is een uniek en krachtig idee. Dit doen we niet alleen via de verpakkingen en producten, maar we hebben ook goed nagedacht over wat een product nu precies voor je kan betekenen. De productnamen zijn dus ook niet willekeurig gekozen. Daarnaast focussen we ons in de informatievoorziening niet alleen maar op product en resultaat, maar geven we je ook de tools om aan jezelf te werken middels een gezonde lifestyle en mindset."

"Yaomi Skincare wil mensen aanmoedigen om zichzelf te omarmen en te werken aan zowel hun uiterlijke, als innerlijke schoonheid. Te werken aan zelfvertrouwen en een zetje te geven om actie te ondernemen. Je hebt regie over je eigen leven en resultaat. Wat je ook onderneemt, wie je ook bent en waar je vandaan komt. Be comfortable in Your Skin."

"Zelf zijn wij ook de uitdaging aangegaan om natuurlijke ingrediënten te combineren met hoogwaardige bestanddelen uit het lab. In de skincare wereld is het vaak kiezen, of je bent volledig natuurlijk, of niet. Wij challengen de status quo en zijn de uitdaging aangegaan om aan te tonen dat deze twee werelden heel goed samen kunnen gaan en daarbij het beste uit de huid naar boven te halen."

3. Wat vind je het leukste aan het runnen van een eigen skincare-merk?

"Er zijn zo veel dingen waar ik van geniet! Ten eerste vind ik het leuk om te kunnen creëren en innovatieve producten te ontwikkelen die de mensen helpen om zich goed te voelen in hun eigen huid. Het is bevredigend om te weten dat mijn producten een positieve impact hebben op het zelfvertrouwen en welzijn van de mens."

"Daarnaast vind ik het ook heel leuk om in contact te komen met mensen en hun verhalen te horen. Het is geweldig om te zien hoe mijn producten een verschil maken in hun leven. Tot slot geniet ik ook van de uitdagingen en het proces van het runnen van een eigen bedrijf in de skincare. Het geeft me de vrijheid om mijn eigen visie en mijn passie te volgen. Ik geniet er elke dag van."

4. Hoe zie je de toekomst van Yaomi Skincare voor je?

"Ik zie de toekomst van Yaomi Skincare als iets heel spannends en veelbelovends! Ik geloof dat Yaomi Skincare zeker een grote impact kan hebben op de huidverzorgingsindustrie. Een unieke mix van duurzame ingrediënten uit de natuur en laboratorium, ontwikkeling en innovatieve producten die echt werken en een sterke boodschap van zelfliefde en welzijn."

"Ik zie het merk groeien en uitbreiden, met grotere aanwezigheid in de markt en een groeiende gemeenschap van tevreden klanten. Ik ben erg enthousiast om te zien wat de toekomst in petto heeft voor Yaomi Skincare en ik weet zeker dat het een succesvolle reis zal zijn!"

5. Wat voor advies zou jij beginnende ondernemers geven?

"Als beginnende ondernemers zou ik adviseren om vast te houden aan je passie en je visie. Het is belangrijk om te geloven in wat je doet en gemotiveerd te blijven, zelfs als je voor uitdagingen komt te staan."

"Daarnaast is het ook belangrijk om goed onderzoek te doen en een vast bedrijfsplan op te stellen waar je je aan vast kan houden. Zorg dat je je doelgroep begrijpt en dat je uniek bent dat zich onderscheidt van de rest. Wees bereid om te leren van je fouten en flexibel te zijn en blijf in jezelf geloven want ondernemen is een voortdurend proces. Vergeet niet om een sterk ondersteunend netwerk op te bouwen, want het hebben van mentors en mede-ondernemers om je heen kunnen van onschatbare waarde zijn!"