De rode panty is hot: zo draag je 'em

Ga jij ervoor?

Hoe hard je je best ook doet, om de rode panty kun je niet meer heen. Van de catwalk tot de straat: de fashion wereld heeft het opvallende kledingstuk omarmd. En als je ziet hoe chique je hem kunt combineren, ben jij waarschijnlijk ook om.

De populariteit van de rode panty

De rode panty is niet bepaald onopvallend, maar dat houdt modeliefhebbers niet tegen om 'em massaal te dragen.  Voor opvallende trends geldt wel vaker dat we er even aan moeten wennen. Inmiddels hebben veel A-listers de trend volledig in hun hart gesloten. De early adaptors waren actrices Elle Fanning en Anya Taylor-Joy. Zij rockten als een van de eersten een rode panty.

Elle droeg er eentje tijdens de persdag van haar serie The Great in april 2023. Nog eerder werd actrice Anya Taylor-Joy ermee gespot. De rode panty maakte deel uit van haar ensemble toen ze te gast was bij Good Morning America om het over haar film The Menu te hebben.

Statement item

De rode panty is niet alleen een kledingstuk, het is een statement item. Net als een rode lippenstift of een paar killer hakken, eisen rode panty's de aandacht. En hoewel het misschien lijkt alsof deze trend alleen is weggelegd voor de gedurfde cool girls, is niets minder waar. De styling kan natuurlijk zo gedurfd als je ze wil, maar je kunt het ook subtiel houden. Wij delen inspiratie: van opvallend tot bescheidener.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Pam Hughes (@pamalaaam)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Laura (@lauri.style)

Beetje bescheiden

Zoals je hierboven al kunt zien, kun je de trend ook op een bescheiden manier vormgeven. Bijvoorbeeld door een bordeaux rode panty te combineren met items uit je capsule garderobe. Denk aan een zwarte rok met een witte top en zwarte blazer. Met de rode panty maak je het geheel net wat opvallender. Ook heel chic: schoenen dragen in dezelfde kleur als de panty.

Wil je all out gaan met je outfit? Dan kan het heel leuk (en alsnog chic!) zijn om te gaan voor een monochroom rode look.

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld, Instagram