Van deze 6 trends nemen we afscheid in 2024

Én de trends die ervoor in de plaats komen.

Nieuw jaar, nieuwe trends! Deze 6 trends laten we volgens modekenners achter in 2023, maar gelukkig komen er weer leuke nieuwe trends voor in de plaats.

1. Baggy jeans

De baggy jeans waren afgelopen jaar populairder dan ooit, maar dit jaar gaan we voor iets minder wijd. De relaxed fit blijft populair, maar nu in de vorm van een straight jeans.

2. Plooirokjes

Ze waren even terug, de korte plooirokjes. Maar die trend was van korte duur, want we gaan alweer over naar langere rokken. En als het even kan van een doorschijnende stof, zoals veel op de S/S24 runways te zien was.

View this post on Instagram

A post shared by Aimee Song (@aimeesong)

3. Platform laarzen

Al jaren zijn de stoere platform boots niet meer weg te denken. Maar toch neemt deze trend langzaam maar zeker af. In plaats daarvan zijn ballerina's en sneakers met een dunnere zool zoals de adidas Samba's trending. Wil je toch de hoogte in? Kies dan in 2024 voor de stiletto hak.

4. Denim maxi rok

De denim maxi rok maakte héél even een comeback, maar moet nu alweer plaatsmaken voor de volgende trend: de zogeheten kolomrok. Het liefst draag je deze nauwsluitende, enkellange rok in een glanzende stof.

View this post on Instagram

A post shared by VH. (@vivianhoorn)

5. Cropped truien

Zeg maar dag tegen de korte gebreide truien. In plaats daarvan bedekken we de buik weer en kiezen we voor knits en vestjes tot de heupen of zelfs over de billen.

6. Micro bags

De micro bag kan opgeborgen worden. In plaats daarvan gaan we de boho tas veel zien en het goede nieuws is: daar past veel meer in!

View this post on Instagram

A post shared by 𝔛 (@xeniaadonts)

Modekenners voorspellen misschien wel dat bovenstaande trends dit jaar zullen verdwijnen, maar dat betekent natuurlijk niet dat jij ze ook direct uit je kast hoeft te verbannen. Ben jij je wel fan van de cropped knit of baggy jeans? Gewoon lekker blijven dragen!

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld, Instagram