Kleurrijk wonen: tips voor kleur in je interieur

Je huis is je veilige plek, maar het is zoveel meer dan dat. Het is ook een stukje van jezelf en als kleurrijk persoon wil je dat natuurlijk ook laten zien in je huis. Het maakt niet uit of je houdt van felle kleuren of liever voor neutrale aardetinten gaat, kleur is een geweldige manier om te laten zien wie je bent en wat je mooi vindt. Het leuke aan kleur in je interieur is dat je er zoveel mee kan, je kunt kleur overal in terug laten komen en je kunt het zelf zo bont maken als je wilt. In deze blog delen we een aantal handige tips die je kunt gebruiken als je graag wat kleur in huis wilt brengen.

Begin met een kleurenpalet: wat zijn jouw lievelingskleuren?

Het slimste is om te beginnen met een kleurenpalet. Zo kun je ervoor zorgen dat je kleuren kiest die mooi bij elkaar staan. Het is ook handig omdat je dan alles goed bij elkaar kunt laten passen: kies je bijvoorbeeld taupe, blauw en zwart. Dan kun je overal die kleuren terug laten komen en zo is het een stuk makkelijker om een geheel te maken van je huis.

Je kunt dan bijvoorbeeld een blauwe relaxfauteuil kiezen met een taupe plaid en een zwarte salontafel. Deze kleurtjes kun je dan ook weer terug laten komen op andere plekken in je interieur. Zo maak je van je hele huis een geheel, dat is super mooi want dan ziet alles er gelijk heel erg luxe uit.

Doe online inspiratie op en verdiep je in de mogelijkheden

Het is best lastig om te kiezen wat je nou precies wilt met je interieur, zeker als het om kleuren gaat. Want als je het goed aanpakt komen deze kleurtjes overal terug. Daarom is het belangrijk om je eerst even goed te verdiepen in wat je mooi vindt en wat je graag zou willen.

Het is handig om bijvoorbeeld op social media te kijken naar wat er allemaal kan met kleur in je interieur. Je kunt zelfs een 3D interieur ontwerp maken om te kijken hoe de kleurtjes die je mooi vindt zouden staan bij jou in huis. Zo kun je ook gelijk zien wat de beste plek is om je banken neer te zetten. Dat is toch ideaal? Dan kun je gelijk zien of je op het juiste pad zit en als het tegenvalt kun je nog makkelijk een andere kleur kiezen voordat je alle spullen al hebt ingeslagen.

Beeld: Unsplash (Spacejoy)

Laatste nieuws