Stijlvol en modern: stalen schuifdeuren zijn een must voor je interieur

Voor een interieur make-over denken we vaak als eerste aan een nieuwe kleur op de muren. Maar voor wat extra ruimte in je woning kun je ook kijken naar andere deuren. Stijlvolle schuifdeuren, om precies te zijn. Die komen niet in allerlei kleuren en maten – van moderne schuifdeuren van glas tot industriële schuifdeuren – maar geven de kamer ook nog eens meer sfeer en ruimte.

Stalen schuifdeuren

Een schuifdeur is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een modern interieur. De bekende zwarte stalen deuren sluiten naadloos aan bij een industriële look, maar zijn met kleurrijke accessoires zoals gordijnen en planten ook heel sfeervol te maken. Nu waren we al bekend met schuifdeuren voor je balkon, maar dit kun je natuurlijk ook binnenhuis doen. En dat is perfect voor als je woning door dichte deuren kleiner oogt of als je juist meer lichtinval wilt hebben. En wie wil dat nu niet?

Met glazen schuifdeuren kun je dit probleem oplossen. Je woning lijkt met openstaande deuren veel groter, maar kun je je makkelijk afsluiten als je daar behoefte aan hebt. Niet voor niets dat voor menig thuiskantoor een stalen binnendeur wordt gekozen. Dankzij het grote raam zit je niet afgesloten in een kleine kamer en krijg je nog mee wat er in de rest van het huis gebeurt. En ook voor de slaapkamer en keuken gebeurt het steeds vaker dat de traditionele deur wordt vervangen door een schuifdeur. Zo kun je de kamer heel eenvoudig aanpassen aan jouw behoefte. Open of juist dicht: met een eenvoudige handeling maak je van twee kamers één ruime kamer.

Ze passen binnen elke stijl

Of je nu een typische jaren 30 woning hebt of juist voor een industriële look hebt gekozen: dankzij de verschillende soorten schuifdeuren passen ze binnen elke stijl. Zo past een robuuste schuifdeur van matzwart prachtig in een industrieel interieur. Staat jouw woning vol met planten, dan komt een deur van hout weer mooi tot zijn recht. Maar natuurlijk kunnen pastelkleuren ook. The choice is yours!

Hier hoeft natuurlijk niet meteen een groot prijskaartje aan te hangen, want ook in Nederland zijn er bedrijven die je hier voordelig mee kunnen helpen. Zo is Schuifdeurexpert.nl een goedkope aanbieder met een snelle levering. Ideaal, voor als je op kort termijn je woning wilt veranderen. Het enige wat je zelf moet doen, is je voorkeur doorgeven.

Perfect voor elk seizoen

In de zomer bieden schuifdeuren extra veel licht en helpt het je huis af te koelen. Maar ook de koude maanden kunnen stalen schuifdeuren je veel plezier geven. De warmte blijft namelijk in de ruimte hangen en dat zorgt ervoor dat je niet de hele dag de kachel hoeft te stoken. Beter voor het milieu en je portemonnee.

Het moge duidelijk zijn, schuifdeuren zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit je interieur. Waar je vroeger nog muren moest slopen voor meer licht, kun je dat nu heel eenvoudig creëren met een schuifdeur met glas. Ruimtebesparend, modern en stijlvol!

Bron: The Art of Living, Beau Monde | Beeld: Pexels