Martha Stewart slaat terug na commentaar over haar kledingstijl

Marta Stewart doet en draagt nog altijd wat ze zelf wil!

Zelfs op 82-jarige leeftijd is Martha Stewart nog steeds een mode icoon om rekening mee te houden. Toch kreeg ze deze week commentaar op haar kledingstijl, omdat ze zich zou moeten kleden ‘naar haar leeftijd’. Daar was Martha echter niet van gediend en ze had meteen haar weerwoord klaar.

Mode icoon

Martha Stewart is altijd al een mode icoon geweest. De zakenvrouw, actrice en voormalig model inspireert mensen al jaren op fashiongebied. Van het witte badpak met diep decolleté dat ze droeg in haar historische Sports Illustrated-cover tot haar doorschijnende jurken met hoge split op de rode loper: leeftijd is slechts een getal als het gaat om de persoonlijke stijl van de lifestyle-ondernemer. En voor iedereen die daar anders over denkt: Martha is niet geïnteresseerd in jouw mening, en dat laat ze ook duidelijk weten.

Kleden naar leeftijd

Deze week verscheen Martha op het Fashion Group International Night of Stars-gala in New York City. Ze droeg een prachtige gouden jurk, vol met pailletten. Een keuze die niet door iedereen gewaardeerd werd. Zo werd ze door Page Six gevraagd om ‘zich te kleden naar haar leeftijd’. Commentaar waar mevrouw Steward meteen een weerwoord op had: “Kleden naar wiens leeftijd?”

Martha Stewart
Martha Stewart samen met modeontwerper Dennis Basso op de rode loper van het Fashion Group International Night of Stars-gala (NL Beeld)

“Ik kleed me hetzelfde sinds mijn zeventiende”, gaat ze verder. “Als je naar mijn foto’s op mijn Instagram kijkt, zie ik er vrijwel hetzelfde uit.” Ze voegde eraan toe: “Ik kijk niet naar leeftijd. Ik denk dat mensen steeds meer [fabulous] zijn dan ooit in hun hogere jaren, en ik juich ze allemaal toe.”

In badpak

In mei deelde Stewart ook al eens een soortgelijk statement, toen ze met Today praatte over haar Sports Illustrated-cover. Toen liet ze duidelijk weten dat ze geen ‘badpak voor oude dames’ wilde dragen op de cover, ondanks dat ze jaren ouder is dan voorgangers als Megan Fox, Kim Petras en Brooks.

“Ik heb wel tegen de redactie gezegd: ‘Ik wil geen oude dames-badpakken dragen. Ik wil geen kleine strikjes en zo hier en daar, en cover-ups. Ik ging niet voor die look'”, legde ze uit. “Ik ging voor een mooie, gezonde, energieke en – als je het ‘sexy’ wilt noemen – een soort sexy look.” Eén ding is duidelijk: Marta Stewart doet en draagt nog altijd wat ze zelf wil!

Bron: InStyle | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws