Longevity en het kraken van de ‘lang-zul-je-leven’ code

In een wereld waar leeftijd slechts een getal is, is longevity de ultieme queeste geworden.

Vandaag de dag is een gezond leven wereldwijd een belangrijk onderwerp, waardoor we ons er steeds meer mee bezig lijken te houden. Want: hoe verbeter jij de kenmerken van veroudering op je lichaam? Daar zijn natuurlijk veel manieren voor. Purovitalis is daar ook een van. De supplementen van Purovitalis zijn ontwikkeld om de behoefte van de levensduur en kwaliteit te verbeteren. Dat is natuurlijk een mooi streven, maar hoe werkt het eigenlijk?

Longevity: in goede gezondheid ouder worden

De meeste mensen hopen in goede gezondheid ouder te worden, wat zich kenmerkt als de term 'longevity'. De gezondheid van je lichaam tijdens het ouder worden, wordt beïnvloed door een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan genetica, levensstijl en voeding. Helaas is longevity niet zo eenvoudig als dat het misschien lijkt. 'Simpele' dingen als bewegen en gezond leven zijn natuurlijk de basis van longevity, maar er is meer. Er bestaan namelijk ook supplementen die je longevity een extra boost kunnen geven!

Het Nederlandse Health tech bedrijf Purovitalis zag hier dan ook meteen een kans. Een kans om die extra stap te zetten door middel van supplementen. "Supplementen kunnen een belangrijke rol spelen voor een lang en gezond leven, maar er is meer nodig", zo stelt oprichter van Purovitalis, Koen Ridder. "Bij Purovitalis benadrukken we altijd het belang van een gezonde levensstijl als fundament. Daarnaast kunnen supplementen, voedingssupplementen en extra vitamines een versterkende rol spelen."

Purovitalis capsules.

Ridder kreeg in 2018 zelf te maken met gezondheidsuitdagingen en de bijbehorende zorgen over onverwachte veranderingen. “Hierdoor ben ik diep gedoken in alle wetenschap. Door mijn innerlijke passie veranderde ik van levensstijl, en al snel was Purovitalis geboren.”

Wat onderscheidt Purovitalis met andere supplementen?

Het doel van Purovitalis is erg duidelijk: 'Een leidende longevity onderzoekscommunity te zijn die gepassioneerd is over het leveren van hoogwaardige supplementen en mineralen die helpen bij een langer en een vitaler leven.' Maar wat onderscheidt Purovitalis nou ten opzichte van andere supplementen?

Dat zit hem in vooral in de technologie en het co-enzym NAD+. NAD+ is een co-enzym wat betrokken is bij de energieproductie in onze lichamelijke cellen en is essentieel voor veel biologische activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan onze DNA-reparatie, immuniteit, energie-omzetting uit voedsel en de regulering van ons '24-uursritme'. Volgens verschillende gezondheidsdeskundigen heeft je lichaam op jonge leeftijd een gezonde toevoer, hetgeen wat je jong en levendig houdt en wat zorgt voor een goede gezondheid. Als het natuurlijk niveau van NAD+ daalt, heeft dat ook invloed op je levensverwachting. Door een daling van NAD+ wordt het risico op chronische ziekten ook een stuk hoger, en worden de tekenen van veroudering steeds meer zichtbaar.

Voor de productie van NAD+ heeft ons lichaam precursoren nodig, waarvan NMN (Nicotinamide Mononucleotide) een belangrijke precursor is. Dit molecuul komt van nature al voor in ons lichaam en staat bekend om zijn voordelen tegen veroudering, metabole stoornissen en andere ziekten. Je hebt NMN dus nodig om NAD+ te maken. Purovitalis biedt daarom supplementen met NMN aan. Naast deze supplementen zitten ook de volgende producten in het assortiment:

  • NMN Capsules Liposomal, 30 VEGAN capsules €35,00
  • Spermidine Fusion Capsules, 30 VEGAN capsules €55,00
  • Resveratrol Liposomaal, 60 VEGAN capsules €45,00
  • Quercetine Liposomaal, 60 VEGAN capsules €45,00
  • Vitamin D3 50 mcg Liposomaal, 60 VEGAN capsules €20,00
Purovitalis Longevity Purovitalis Longevity Purovitalis Longevity Purovitalis Longevity

Liposomale technologie voor een sneller, effectiever en langduriger effect

NAD+ is niet het enige waar Purovitalis zich mee onderscheidt. De liposomale technologie verhoogt de biologische beschikbaarheid tot 5-10 keer. Het gevolg hiervan? De effectiviteit van de supplementen is aanzienlijk groter bij veel kleinere portiegroottes. ‘Gewone’ NMN kan al een grote impact hebben op het maken van NAD+, maar liposomale NMN zorgt voor een sneller, effectiever en langduriger effect, mét een verlengde afgifte. En dat is wat je uiteindelijk wil bereiken.

Moderne superhelden van de wellnesswereld

Dat het bereiken van longevity gepaard gaat met gezonde voeding en levensstijl, staat buiten kijf. Supplementen, zorgvuldig samengesteld en ondersteund door wetenschap, kunnen de gaten opvullen en ervoor zorgen dat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Of het nu antioxidanten zijn om vrije radicalen te bestrijden of supplementen die de gezondheid van cellen ondersteunen, deze kleine wonderen zijn je partners in de queeste voor een langer, gezonder leven.

Purovitalis is een voorloper als het gaat om supplementen aanbieden die mensen helpen om een gezond en langdurig leven te leiden.

Bron & beeld: Purovitalis