Film & tv-agenda: de heerlijkste films voor de herfst

Dat wordt bingen!

Nu de herfst weer is aangebroken, liggen we spontaan met een dekentje en een lekkere warme kop thee op de bank. Des te leuker is het om een leuke film of serie op te zetten, toch? Daarom zetten wij een aantal must see films en series voor je op een rijtje uit onze film & tv-agenda.

Satire

De Deense komedieserie The Orchestra is nu te zien op streamingplatform myLum. Al meerdere keren onderscheiden en met een 8,1 op IMDb een aanrader. De tragikomische en muzikale satire speelt zich af rondom een Deens symfonieorkest. Achter de schermen van het orkest is het een broeinest van jaloezie, machtsstrijd en relatieproblemen. In die chaos ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de nieuwe onderdirecteur Jeppe en tweede klarinettist Bo.

Nu te zien op myLum (mylum.tv).

The Orchestra

Epos

Begin 20e eeuw bracht olie een fortuin naar Osage Nation. De rijkdom van deze oorspronkelijke Amerikanen trok indringers aan, die zoveel mogelijk Osage manipuleerden en afpersten voordat ze overgingen op moord. De film, gebaseerd op de bestseller van David Grann, is een waargebeurd verhaal met de onwaarschijnlijke romance van Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone). Een episch westers misdaadsaga, waar liefde het pad kruist met verraad.

Killers of the Flower Moon, vanaf 19 oktober. 

Killers of the Flower Moon

Wraak

De revolutie begint in Dune: part two. De reis van Paul Atreides (Timothée Chalamet) gaat verder in gezelschap van Chani (Zendaya) en de Fremen, terwijl hij wraak wil op degenen die de ondergang van zijn familie veroorzaakten. Naast bekenden uit het eerste deel zien we nieuwkomers zoals Christopher Walken als keizer Shaddam IV en de Oscar-genomineerde Florence Pugh (Little women) als prinses Irulan en een onherkenbare Austin Butler (Elvis) als angstaanjagende erfgenaam van baron Vladimir Harkonnen (Stellan Skarsgård).

Dune Part Two, vanaf 2 november.

Dune Part Two

American Dream

Alberto Ammann (Narcos), Bruna Cusí (Summer 1993), en Laura Gómez (Orange is the new black) spelen hoofdrollen in de psychologische thriller Upon entry. Met geldige visa reizen Diego, een Venezolaanse stedenbouwkundige, en Elena, een danseres uit Barcelona, van Spanje naar Amerika om samen een nieuw leven te beginnen. Bij aankomst worden ze echter direct naar de immigratiedienst geleid voor een psychologisch afmattend verhoor, waar ze met elkaars geheimen worden geconfronteerd.

Upon Entry, nu in de bioscoop.

Upon Entry

Pelgrimstocht

Laura Linney (The Big C), Maggie Smith (Downtown Abbey) en Kathy Bates (Misery) in één film. Dat is eigenlijk al genoeg om 'm te gaan zien. The Miracle Club speelt in het Dublin van 1968, waar de drie karakters een pelgrimstocht winnen naar de heilige stad Lourdes. Een sympathieke films over vriendschap, persoonlijke obstakels en onafhankelijkheid. Comfort food in filmvorm met prachtige locaties en foutloze acteurs.

The Miracle Club, nu in de bioscoop.

The Miracle Club

Naast deze films en series zijn er ook andere goede series die je kunt streamen: Gilmore Girls, over de levens van moeder Lorelei en dochter Rory in Stars Hollow, is de absolute favoriet van velen. Maar ook Virgin RiverSweet MagnoliasOne Tree HillWednesday, This is Us en Once Upon a Time geven je dat heerlijke herfstgevoel.

Beeld: Killers of the Flower Moon