Van smaak tot sfeer: tips voor keuken makeovers

De keuken in huis is vandaag de dag omgetoverd tot het hart van het huis. Je gebruikt het niet alleen als een plek om snel te ontbijten of even te dineren voordat je gaat sporten. Een goed ontworpen keuken is ook meteen een erg uitnodigende plek voor het entertainen van vrienden en familie. Daarom is het ook meer dan logisch dat je alleen maar het beste van het beste in huis haalt en dat de keuken helemaal moet zijn afgestemd op je eigen levensstijl. Waar je dan zoal op moet letten, bijvoorbeeld tijdens het uitzoeken van een van de keukens van Keuken Kampioen, lees je in dit artikel.  

Kies voor een keuken met een groot aanrechtblad voor lekker veel werkruimte

Probeer altijd de ruimte zo in te richten dat je beschikt over een groot aanrechtblad voor lekker veel werkruimte. Waarom? Hierdoor heb je net even wat extra ruimte om de ingrediënten klaar te maken en borden op te maken. Ga bijvoorbeeld slim om met de ruimte door apparaten zoals het fornuis en de vaatwasser in de buurt van elkaar te plaatsen. Zo ontstaat er een erg efficiënte indeling in de keuken en wordt het comfort tijdens het koken ook nog eens aanzienlijk vergroot. Het opdoen van de nodige keuken inspiratie, voordat je start met het ontwerpen van de keuken, is dus zeker aan te raden.

Genoeg boven- en onderkasten voor veel opbergruimte

Een van de dingen waar je het meeste plezier aan beleeft in je nieuwe keuken, is de extra hoeveelheid opbergruimte. Spullen blijven daardoor vele malen beter uit het zicht en je geniet van veel meer ruimte voor je geliefde potten, pannen en servies. Wie weet heb je zelfs genoeg ruimte beschikbaar voor het opbergen van de nodige huishoudelijke voorraad of je hebt ineens ruimte vrij in de keuken om een heuse wijnklimaatkast te realiseren. Klinkt allemaal goed, toch? Eigenlijk kun je dus nooit genoeg boven- en onderkasten hebben bij jou in huis.

Een keuken met een duurzaam tintje: kies voor materialen van hoge kwaliteit

Het investeren in een nieuwe keuken bij jou in huis doe je misschien maar eens in je leven. En daarom is het meer dan logisch dat je alleen maar het beste van het beste in huis haalt. Niet alleen moet de nieuwe keuken een lust voor het oog zijn, het ontwerp moet ook bestand zijn tegen veelvuldig gebruik op lange termijn. Ga daarom bewust op zoek naar duurzame materialen. Je kunt daarbij denken aan keukenkastjes van prachtig eikenhout en een aanrechtblad van robuuste steen.

Heb je al nagedacht over de kleur die je toe wilt voegen aan de keuken?

Is eenmaal de basis van het keukenontwerp uitgekozen? En weet je daardoor ook precies wat voor apparatuur er bij jou in huis komt? En wat de afmeting van de nieuwe keuken gaat zijn? Dan komt natuurlijk het leukste gedeelte van het hele ontwerpproces eraan. Het is de hoogste tijd om je eigen smaak toe te voegen aan de keuken. Voor de beste make-over is het goed om dicht bij jezelf te blijven. Kies voor een kleurenpalet dat je het meeste aanspreekt én dat ook nog eens haarfijn aansluit op de rest van het interieur bij jou in huis.

De nodige sfeer door middel van gezellige woonaccessoires

Om een persoonlijke twist aan de keuken te kunnen geven, is het een goed idee om meteen op zoek te gaan naar trendy woonaccessoires. Denk daarbij aan leuke tegeltjes met een grafische print van een vis aan de muur. Een grote vaas in de vorm van kleine citroentjes met (droog)bloemen. Of een grote schaal in een mediterrane print voor het opbergen van fruit. Al met al is er op het gebied van woonaccessoires voor bij jou in de keuken erg veel mogelijk.

Heb je al in kaart gebracht in wat voor soort stijl de keuken uit moet worden gevoerd?

De stijl van de keuken bepaalt natuurlijk voor een erg groot deel het aanzicht. Breng dus van tevoren goed voor jezelf in kaart naar wat voor stijl je voorkeur het meeste gaat. Enkele bekende voorbeelden van gewilde stijlen voor de keuken, zijn klassiek, Scandinavisch, modern en industrieel. Er is dus altijd wel een stijl uit te zoeken voor de stijl van je eigen woning en natuurlijk de grootte van de ruimte.

Je doet lekker veel inspiratie op in de keukenwinkel

Kom je op dit moment graag te weten wat alle mogelijkheden zijn voor een keuken op maat? En uit wat voor soort stijlen en kleuren je daardoor kunt kiezen? Kies er dan altijd voor om een keer een bezoek aan een keukenwinkel te brengen. Hier zie je in één oogopslag wat de meest gewilde trends van dit moment zijn en wat voor mogelijkheden er zoal zijn voor je eigen woning.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: Pexels