De nieuwste trends in badkamerdesign: stijlvolle ideeën om nu te proberen 

Staat het renoveren of verbouwen van de badkamer binnenkort bij jou op de agenda? En kom je daarom maar al te graag wat meer te weten over wat de laatste trends zijn op het gebied van het design van de badkamer, bijvoorbeeld bij het online badkamer inspiratie opdoen? Op het moment dat je je hier wat verder in gaat verdiepen, kom je er waarschijnlijk al erg snel achter dat er op dit moment enorm veel trends gaande zijn. En dat maakt het uitzoeken van de perfecte badkamer soms een flinke opgave. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet in dit artikel.  

Kies voor een badkamer in een strakke en minimalistische look

Als het aankomt op trends op het gebied van het design van de badkamer, dan valt het meer en meer op dat een strakke en minimalistische look steeds vaker wordt gekozen. Het zorgt namelijk meteen voor een sereen en rustig totaalplaatje. Ook kan een badkamer in een strakke en minimalistische look erg goed toe worden gepast binnen ieder type woning en iedere afmeting van de ruimte. Het is dus een erg toegankelijke optie voor het upgraden van je eigen badkamer.

Ga je graag voor kleur? Pak uit met opvallende tegels aan de wand

Voeg je maar al te graag wat kleur toe in de badkamer? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om dit terug te laten komen in de tegels aan de wand. Van een Marokkaanse tegel tot aan een hexagon tegel en van een metrotegel tot aan een klassiek vierkant tegeltje. Iedere denkbare afmeting is in tal van opvallende en leuke kleuren te verkrijgen. Het is dus altijd een goed idee om de opties op het gebied van kleuren en vormen een keer te bekijken.

Een luxe gevoel dankzij betonstuc op de muur

Meer en meer mensen maken de keuze om betonstuc op de muur aan te brengen. En dat heeft zo weer zijn eigen voordelen. Betonstuc zorgt voor een erg luxe gevoel en je bent zeker van een naadloos resultaat. En doordat het betonstuc op de muur met een speciale coating af wordt gewerkt, is het ook nog eens optimaal bestand tegen vocht. Hierdoor kan het betonstuc op de muur ook nog eens erg makkelijk op alle wanden aan worden gebracht.

Een fijn badkamermeubel met twee waskommen voor extra comfort

Het inrichten van de badkamer is natuurlijk niet altijd even makkelijk om te doen. Want hoe weet je nu dat je de indeling van de ruimte optimaal krijgt? En wat mag er eigenlijk niet ontbreken in de badkamer? Op het moment dat je wat meer ruimte beschikbaar hebt, is het altijd een goed idee om te investeren in een goed badmeubel. Kies bijvoorbeeld voor een elegant meubel met twee waskommen. Hierdoor heb je net even wat meer beweegruimte.

Een ultiem wellness-gevoel door een prachtig ligbad uit te zoeken

Heb je het geluk dat de badkamer ruim genoeg is voor een ligbad? Dan is het zeker geen overbodige luxe om te investeren in een prachtig vrijstaand ligbad. Want naast dat dit een lust voor het oog is en zomaar de blikvanger kan worden van de badkamer, geniet je ook meteen van een ultiem wellness-gevoel. Het is de perfecte plek om de batterij even helemaal op te laden na een lange werkdag of als je welverdiende vakantie start.

Investeer altijd in sanitair in dezelfde soort stijl

Op het moment dat je het sanitair uit gaat zoeken, is het altijd een goed idee om dit in dezelfde stijl uit te zoeken. Hierdoor zorg je voor een rustig totaalplaatje en je weet zeker dat alles erg mooi met elkaar te combineren is. Doordat er vandaag de dag erg veel aanbod is op het gebied van de kleur van het sanitair en het ontwerp, is er altijd wel een complete set voor de badkamer te vinden die haarfijn aansluit op je eigen smaak en stijl. Ga je het liefste voor sanitair in het wit of in een trendy zwarte kleur? De keuze is geheel aan jou.

Bekijk de laatste trends die gaande zijn in een badkamerwinkel

Pak je de indeling en de stijl van de badkamer bij jou in huis op korte termijn maar al te graag aan? Dan is het nu de hoogste tijd om je wat verder te gaan verdiepen in alle trends die er op dit moment gaande zijn. Dit doe je het beste door een keer een bezoek te brengen aan een badkamerwinkel bij jou in de regio. Dankzij de verschillende designs die hier voor je op zijn gesteld, krijg je meteen een goed beeld van alle mogelijke ontwerpen. En dat maakt het uitzoeken van de badkamer van je dromen ook weer net even wat makkelijker. Ga je hier binnenkort ook een keer mee aan de slag?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: Kooi

Laatste nieuws