Concealer is dé nieuwe hack voor het creëren van volle lippen

Wie had gedacht dat het zó makkelijk kon zijn?

Lips to die for: dat wil toch iedereen? Helaas zijn we niet allemaal gezegend met volle lippen. Maar om dan meteen naar de fillers of botox te grijpen, hoeft natuurlijk ook niet linea recta. Er zijn namelijk genoeg andere trucjes om je lippen voller te laten lijken zonder behulp van cosmetische chirurgie. Hoe? Wij vertellen je alle ins en outs.

Dunnere lippen

Als we Mind Body Green mogen geloven, worden je lippen naarmate je ouder wordt dunner. Zo verliezen ze door de jaren heen volume, kleur en de natuurlijke soepelheid. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, het hoort er nou eenmaal bij. Toch kan het best confronterend zijn om te merken dat niet alleen je lichaam, maar ook je uiterlijk verandert als je ouder wordt. Het is dan ook niet gek als je je online rot zoekt naar tips en tricks om er op je best uit te zien.

Laten we nu weer even teruggaan naar de dunnere lippen naarmate je ouder wordt. Want ook daar heeft Mind Body Green een oplossing voor gevonden. En wat blijkt? Om je lippen er weer mooi en vol uit te laten zien, heb je slechts één dingetje nodig. Nog leuker: je hebt het waarschijnlijk gewoon al in huis liggen.

Natuurlijke reserve

Zoals we net al zeiden is het vanzelfsprekend dat ons gezicht verandert naarmate we ouder worden. En hoewel je het niet zo snel zou denken, zijn het juist je lippen die hierbij het meest veranderen. Je lippen kunnen collageen, vet, lipiden en bevochtigingsmiddelen zoals hyaluronzuur verliezen. Dan is er ook nog sprake van een 'natuurlijke reserve'. Deze reserve begint af te nemen door de jaren heen, waardoor de productie hiervan ook begint te vertragen. Het resultaat? Een minder zachte en volle huid. Aha!

Concealer is the key

Maar wat is dan de gouden oplossing als het gaat om volle, dikke lippen te creëren op een natuurlijke manier? Heel simpel: gebruik gewoon wat concealer! Vetverlies is de grootste én belangrijkste oorzaak van dunnere lippen. Het verlies van dit vet kan je helaas niet zelf aanpakken, waardoor de meesten al snel neigen naar cosmetische ingrepen. Natuurlijk een mooie oplossing, maar niet de meest natuurlijke. Daarom is daar concealer to the rescue!

Het meest klassieke trucje van make-up artiesten is natuurlijk het highlighten van de cupid's bow. Door dit te doen creëer je een nieuwe dimensie waardoor je lippen voller lijken. Maar dat is niet het enige trucje volgens visagisten. Zo is concealer ook een handige trick om je lippen voller te laten lijken. "Je kunt concealer in een iets lichtere kleur gebruiken om het te definiëren", stelt celebrity make-upartiest Mary Irwin. Het enige wat je hoeft te doen is wat concealer aanbrengen op je cupid's bow en de randen van je bovenlip, vul je lippen verder in met een natuurlijke lipkleur en ta da! Je lippen lijken meteen een stuk voller.

Bron: Mind Body Green | Beeld: NL Beeld