Chic en stijlvol: 8 outfitformules die deze zomer werken

Inspiratie volop!

Soms staan we uren voor onze kast, en dan hebben we geen idee wat we aan moeten. Maar met een simpele outfit zit je gelukkig altijd goed. En ook met de warme temperaturen zetten we dit voort, want er bestaan een hoop outfitformules waarmee je stijlvol voor de dag komt – en de kans bestaat dat je sommige items al in je kast hebt!

Outfitformules waar je op kunt rekenen

Wat een fijne bijkomstigheid is, is dat de outfitformules eenvoudig aan te passen zijn. Met maar een paar goede items, kun je dus een hoop outfits combineren. Mix, match, combineer en gebruik accessoires: je kunt het zelf upgraden of downsizen. Benieuwd welke items niet in je garderobe mogen ontbreken? Met deze combinaties zit je dit seizoen zeker goed.

1. Een simpele co-ord

Bij keuzestress of een drukke ochtend zit je met een simpele co-ord altijd goed. Draag hem bijvoorbeeld als duo naar je werk, maar verander de bottom als je in de avond een borrel gaat doen.

2. T-shirt met kokerrok

Hallo, jaren 90? Deze outfit zorgt voor de nodige nostalgie, maar anno 2023 is het nog steeds een combinatie die altijd werkt. Met name deze outfit van Sylvie Mus, waarbij ze koos voor muiltjes onder de rok. Wij gaan dit zeker kopiëren!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

3. Midi jurk met gebreid vest

Als de temperaturen oplopen, willen we ons natuurlijk comfortabel voelen. Gelukkig hebben we met de komst van de maxi jurken een hoop zwierigheid in de zomer. En de jurk kun je ook langer doordragen, als je het bijvoorbeeld met een vest combineert. We zijn fan van de combinatie van een witte jurk met een bruin vest. Perfect voor de nazomer!

4. Trui met een spijkerbroek

Een outfit met een trui met spijkerbroek klinkt misschien saai, maar dat is het allesbehalve. Als je kiest voor een mooie trui met een klassieke mom jeans en witte muiltjes á la Lorna heb je namelijk een klassieke outfit waar je elke dag van kunt profiteren. Geen poespas, maar alsnog stijlvol!

5. Gilet met pantalon

Een gilet is deze zomer niet weg te denken van het straatbeeld, en dat snappen wij heel goed. Het is namelijk het perfecte item boven een jurk, maar past ook mooi bij een rechte pantalon. Kies voor dezelfde kleuren zodat het lijkt op een matching set!

6. Top met city shorts

Je bent waarschijnlijk al bekend met denim shorts, maar ken je ook de city shorts al? Dit is een tailored versie, die een stuk chiquer is dan de denim variant. Dit maakt je outfit meteen stijlvol en tilt je look naar een hoger niveau.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Dawn Tan (@dawn.tan)

7. Jersey top met spijkerrok

Het dragen van één kleur van top tot teen is een eenvoudige manier om een snelle en sterke outfit te hebben. Voor een speelsere look, is een combinatie van stoffen altijd goed. Zoals bij deze outfit, waar een off-the-shoulder jersey top en zwarte spijkerbroek er hartstikke chique uitzien.

Kers op de taart

Accessoires zijn belangrijk voor een goede outfit, dus kies deze ook altijd bewust uit. Waar opvallende sieraden leuk zijn bij een outfit zoals een trui met spijkerbroek, staat het bij een monochrome outfit altijd mooi om lichtere tinten te dragen. Denk aan tassen en haaraccessoires, maar ook schoenen kunnen hierbij helpen!

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld