Upgrade je zomergarderobe met de ‘wrong shoe theory’

Gekke combinaties werken juist het beste.

Kan jouw zomergarderobe nog wel een beetje spice gebruiken maar vind je het lastig waar te beginnen? De zogeheten wrong shoe theory is volgens stylisten dé truc die je dan kunt toepassen.

Simpel trucje

Misschien ga je binnenkort op vakantie en is jouw zomergarderobe wel toe aan iets nieuws. Daarvoor hoef je echt niet een heel nieuwe garderobe aan te schaffen, maar zit het ‘m in een simpele hack. Volgens styliste Allison Bornstein kun je jouw looks makkelijk ‘nieuw’ laten lijken door rekening te houden met de soort schoen die je bij je outfit draagt.

“Toen ik met klanten werkte en de stijl van onze favoriete beroemdheden uitsplitste, realiseerde ik me dat wat een look interessant en persoonlijk maakt, de toevoeging van accessoires is die een beetje ‘fout’ aanvoelen of niet passen bij de vibe van de rest van de look,” vertelt Allison Bornstein aan Vogue. Hiermee bedoelt ze dus dat je een look echt afmaakt door een afwijkend accessoire, of dus opvallende schoenen erbij te dragen.

Ga tegen je instinct in

Draag je een classy look met pantalon? Spice je look dan wat op door bijvoorbeeld slippers te dragen. Ziet niemand aankomen! “Slippers voegen een casual en beachy element toe aan een getailleerde broek en de broek verheft de slipper”, legt Bornstein uit. “Een broek is natuurlijk nog steeds super chique met een klassieke hak of een loafer, maar als je look te rechtlijnig of eenzijdig aanvoelt, is dit een heel gemakkelijk trucje met weinig inzet om te proberen.”

Elle fanning
Elle Fanning in Cannes. Beeld: NL Beeld

Verder zien we deze zomer de oude vertrouwde ballerina’s weer overal terug. Draag de platte schoenen onder een maxi jurk of rok in plaats van onder een jeans.

Beeld: NL Beeld

Volgens Alice werkt de truc het beste als je outfits combineert met schoenen, tegen je instinct in. “Als je van je eerste schoenkeuze houdt, geweldig,” zegt ze. “Maar dit dwingt je gewoon om het juist te mixen en iets te proberen dat je misschien totaal versteld doet staan en de hele look verandert.” Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je ook sokken proberen, die ‘nog een laag en textuur toevoegen en de verhouding veranderen’. Je moet het vooral durven dus!

Bron: Vogue | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws