Dit is de winnaar van Miss Nederland 2023

Gisteravond was het zover en vond de grote finale van Miss Nederland 2023 plaats. Tijdens de spectaculaire finaleshow in het AFAS Theater in Leusden plaats. Miss Nederland 2022 Ona Moody had de eer haar opvolgster te kronen. Degene die gisteren als winnaar van Miss Nederland 2023 gekroond werd is niemand minder dan Rikkie Kollé.

Finale

Acht vrouwen lieten zich gisteravond van hun beste kant zien. Tijdens de finale vonden verschillende catwalkrondes plaatsen en hadden de kandidaten de mogelijkheid om hun talenten te laten zien. Denise Speelman (Miss 2020) en Zoey Ivory (Miss 2017) presenteerden de avond en niemand minder dan SERA, Paul Morris en Patricia gaven fantastische optredens.

Winnaars

De avond was één groot feest, maar aan het eind van de show moest de jury natuurlijk nog wel een moeilijke beslissing nemen. Alle finalisten hadden zich van hun beste kant laten zien, maar er kan maar één de winnaar zijn. Na het beraad van juryleden William Rutten, Edsilia Rombley, Bart Ettekoven, Marvy Rieder, Awura Abena Simpe, Julia Sinning (Miss Nederland 2020) en national director Monica van Ee werd bekend wie de winnaar is. Rikkie Kollé mag zichzelf, als winnares van 2023, de eerste transseksuele Miss Nederland noemen.

Het juryrapport luidde: "Deze finalist heeft tijdens de hele show gestraald en heeft in het traject ook de grootste progressie doorgemaakt. Zij heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie. De jury is ervan overtuigd dat de organisatie met veel plezier met deze jonge vrouw gaat samenwerken."

Rikkie zal ons land vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing.

Beeld: Miss Nederland

Lifestyle
  • miss nederland 2023 winnaar