Musical Elisabeth keert volgend jaar terug naar het theater

Zal Pia Douwes opnieuw de rol van de bekende keizerin spelen?

Goed nieuws voor fans van de musical Elisabeth. De musical, die over het (liefdes)leven van de Oostenrijkse keizerin Sisi gaat, keert volgend jaar terug naar het theater. In het seizoen van 2024/2025 staat de iconische productie in de grote Nederlandse theaters. 

Albert Verlinde

Het is inmiddels alweer 25 jaar geleden dat de musical voor het eerst in Nederland speelde. Na lange tijd keert Sisi dus eindelijk weer terug naar Nederland, en aan niemand minder dan Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Senf Theaterproducties de taak om de musical te produceren.

Elisabeth is een iconische musical", zegt Albert Verlinde over het heugelijke nieuws. “Als theaterproducent is het een droom om deze voorstelling te maken. De muziek is prachtig, nummers als Mijn leven is van mij zijn legendarisch en het verhaal over keizerin Sisi is bijzonder boeiend. Haar leven blijft tot de verbeelding spreken, er worden nog steeds films en series over haar gemaakt. Wij kijken ernaar uit om een nieuwe eigentijdse versie te maken en we zijn er enorm trots dat wij met deze musicalklassieker naar de grote Nederlandse theaters komen.”

Pia Douwes

Elisabeth maakte haar debuut in 1992 in Wenen. Daarin speelde Hollandse trots Pia Douwes de rol van de beroemde keizerin. Even later mocht zij de rol van Sisi ook in Nederland en Duitsland vertolken. Wie de actrice in de hernieuwde productie gaat opvolgen, is vooralsnog onbekend.

Stiekem kijken wij met een schuin oog naar Tessa van Tol, die vier jaar geleden met verve de hoofdrol op zich nam in de musical Anastasia. Naast deze eerdere royal rol, bracht zij in het programma Op Zoek Naar Maria al eens het nummer Mijn Leven Is Van Mij te horen. Welja, we zullen ongetwijfeld binnenkort horen wie de rol van Sisi in de nieuwe productie van Elisabeth op zich zal nemen.

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde | Beeld: NL Beeld