70's interieur maakt een comeback: dit zijn de musthaves

The 70's are back! In huis dan. Een grote trend op het moment is een 70's interieur, van een platenspeler tot opvallend behang. Wil jij ook een vleugje retro in huis? Dan mogen deze 5 dingen niet ontbreken.

1. Een dressoir

Geloof het of niet, een dressoir is echt een 70's item. Het is traditioneel om ze in de eetkamer te plaatsen om servies in op te bergen, maar tegenwoordig dienen ze voor veel meer. Het dressoir wordt eigenlijk overal in huis geplaatst, van de woonkamer tot de gang en van de slaapkamer tot de kinderkamer. Lelijke tv-boxen, speelgoed van de kinderen en bedlinnen worden erin verstopt. Eigenlijk een perfecte opbergruimte voor alles dus! Maar behalve dat hij praktisch is, is het ook een mooie eyecatcher en plek om spulletjes op tentoon te stellen. Van een mooie lamp tot bijzondere vaas en van een tafelboek tot een plant.

2. Kussens en gordijnen

Zachte spullen voor het interieur deed zijn intrede in de jaren '70. Opeens was er veel meer keus in sierkussens en gordijnen in velvet stoffen en hippe printjes. En zeg nou eerlijk: een paar mooie kussens maken een bank meteen een stuk gezelliger. Ook gordijnen zijn veel meer dan alleen praktisch. Kies een fel kleurtje of opvallende print en je hebt geen behang meer nodig. En heb je zin in wat anders, dan hang je gewoon weer andere op!

3. Een platenspeler

Het is je vast niet ontgaan dat in veel huishoudens weer een platenspeler prijkt, net als in de 70's. Je kunt er nog altijd muziek mee luisteren, maar los daarvan staat het ook prachtig in je interieur. Als je geluk hebt, tik je er nog eentje voor een klein prijsje op de kop. Maar ze worden populairder, en dus ook duurder. Hetzelfde geldt voor platen: duik een vintage markt op en je hebt de beste kans om pareltjes te vinden.

4. Ruig vloerkleed

Niks roept meer 70's dan een ruig en hoogpolig vloerkleed. En hoe feller de kleur, hoe beter. Denk aan oranje, rood of geel. Een originele is steeds moeilijker te vinden én flink aan de prijs, maar ze zijn er wel. Kom je ergens een Grieks Flokati-vloerkleed tegen? Weet dan dat het zeker een investering is.

5. Funky muren

Wil je écht een 70's vibe in huis? Houd je dan niet in als het aankomt op het verven of behangen van je muren. The bigger the better! Ga voor fel, opvallend en extravagant. Mix & match. Vind je het overweldigend om alle muren te doen? Kies er dan één, maar doe het wel goed. En denk niet dat je de rest van je interieur dan rustig moet houden, want ook de meubels en muurdecoratie mogen nog steeds opvallend zijn.

Dit artikel is een samenwerking.

Bron: House and Garden | Beeld: ALTEREDSNAPS via Pexels