Martha Stewart deelt haar geheim: 'Zo blijf ik forever young'

"Het hoeft geen fortuin te kosten, je moet het gewoon doen."

Martha Stewart ziet er nog altijd uit om door een ringetje te halen. Hoe krijgt ze dat toch voor elkaar op 81-jarige leeftijd? Organic eten, pilates en goede skincare zijn haar geheimen om forever young te blijven.

En door

Zakenmagnaat, auteur, redacteur en sinds kort ook eigenaar van een restaurant: Martha Stewart is nog lang niet van plan om het rustiger aan te doen. Haar jetsettende levensstijl vol afspraken en events gaat gewoon door, maar dat is niet te zien. Want jeetje, wat ziet de zakenvrouw er goed uit. Hoe dan, vragen wij ons af?

Selfcare

Het klinkt misschien alsof ze weinig me-time heeft, maar voor selfcare maakt ze tijd vrij. Dat is namelijk wat haar jong, energiek en mooi houdt. "Ik eet alleen organic. Ik volg geen dieet, maar let wel op wat ik eet", vertelt ze. Maar niet alleen van binnen, ook van buiten zorgt ze goed voor haar lichaam. "Ik doe drie keer per week pilates met een instructeur. Ik neem massages. Ik ga naar een chiropractor. Allemaal dingen die ik doe om me goed te voelen."

Skincare

Daarbij heeft Martha ook een skincare routine waar je u tegen zegt. "Als je goede skincare gebruikt, kun je een prachtige huid hebben. En het hoeft geen fortuin te kosten, je moet het gewoon doen", legt ze uit. Haar favorieten? Serums van Mario Badescu en producten van Clé de Peau. "Ik weet dat ze erg duur zijn, maar ze werken wel." Ook geeft ze credits aan haar make-up artist Daisy Toye die ervoor zorgt dat ze er altijd tiptop uitziet.

Voorbeeld

Sommige noemen haar een sex symbool en dat ziet ze alleen maar als een compliment. "Het is een goed voorbeeld voor anderen", reageert ze. "Ik hoop dat ik anderen kan laten zien dat je er altijd goed uit kunt zien. Er is geen reden om te verslonzen."

Bron: InStyle | Beeld: NL Beeld