Mooie actie: kankerpatiënten verwend met gratis beautybehandeling

Ontspanning en verwennerij: het is precies wat mensen met kanker verdienen. Daarom organiseerde Look Good Feel Better, in samenwerking met haar partners uit de cosmeticabranche waaronder hannah, voor de zevende keer de landelijke actie ‘Geef een Glimlach Cadeau’. Ruim 800 kankerpatiënten kregen een gratis ontspanningsmoment – met hartverwarmende reacties als gevolg.

Actie

Hoewel een beautybehandeling waarschijnlijk niet het eerste is waaraan je denkt als je met kanker te maken krijgt, kan het een hele positieve invloed hebben op je fysieke én mentale gesteldheid. Een goede verzorging laat je ontspannen, en kan ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit. Om die redenen heeft de stichting Look Good Feel Better in samenwerking met hannah huidcoaches een actie opgezet om (ex-)kankerpatiënten een kosteloze, ontspannende behandeling te geven.

800 Behandelingen

De actie werd dit jaar alweer voor de zevende keer georganiseerd. Na het startsein op Wereldkankerdag op 4 februari zijn ruim 160 schoonheidsspecialisten aan de slag gegaan om patiënten te voorzien van een oppepper. In de hele maand februari hebben meer dan 800 mensen kunnen genieten van een kosteloze ontspanningsbehandeling. Wat een prestatie!

Reacties

Na afloop heeft de stichting hartverwarmende reacties gekregen van deelnemers, waaronder Janna: “Het voelt zo goed om even geen patiënt te zijn, ik heb me sinds de diagnose geen moment zo ontspannen gevoeld als tijdens de behandeling.” Ook patiënt Maria heeft ultiem genoten: “Niet medisch, maar liefdevol aangeraakt worden zonder pijn voelt goed, er is aandacht voor mij als persoon en niet als patiënt.”

Stichting Look Good Feel Better

Op de website van stichting Look Good Feel Better  kun je meer lezen over huidverzorging voor mensen met kanker. Door de handen ineen te slaan met beautyprofessionals zorgt de stichting ervoor dat patiënten even niet bezig zijn met ziek zijn, maar beter in hun vel zitten. Naast mooie initiatieven zoals ‘Geef een glimlach cadeau’ organiseert Look Good Feel Better ook workshops in ziekenhuizen en online en is het een bron van informatie voor iedereen die meer wil weten over uiterlijke verzorging bij kanker.

Beeld: Gustavo Fring via Pexels