Elegance tipt: de leukste dingen om te doen met Pasen

Vrolijk Pasen!

Het lange paasweekend staat voor de deur! Er wordt lekker gegeten en geborreld met vrienden en familie en misschien ook wel lekker wat me-time ingepland. Weet je nog niet wat je gaat doen? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Probeer een van de heerlijke paasrecepten van Crisp

Bij Crisp bestel je niet alleen je dagelijkse boodschappen, je vindt ook heerlijke recepten in de app. Voor Pasen hebben ze extra uitgepakt, met de meest bijzondere creaties. Wat dacht je van de roze ingelegde gevulde eitjes met forelkuit (recept vind je hier), de prachtige citroentulband met viooltjes (recept vind je hier) of brioche-wentelteefjes met dadelstroop, blauwe bessen en hazelnoot (recept vind je hier)? Leuk om met de kids te doen: de kaneelhazen met suikersnuitjes (recept vind je hier). ze kosten allemaal nauwelijks tijd en smaken iedereen. Kleine moeite, gróóts resultaat. Geen zin om zelf de keuken in te duiken? Er is gelukkig ook genoeg lekkers om zo in je digitale mandje te gooien: Lente macarons van de patissiers van Urban Cacao, grote gevulde chocolade-paaseieren en natuurlijk de bekende Crisp-roombotercroissants!

Een Paasbrunch bij The Duchess

Een Paasbrunch is altijd een goed idee, want zeg eerlijk: de geur van verse kruiden terwijl je geniet van een van je favoriete gerechten, zal nooit vervelen. Bij The Duchess heb je dit allemaal in èèn. Hier is Pasen zo’n feestdag waarbij er veel te veel lekkere dingen op tafel verschijnen, omdat je simpelweg niet kunt kiezen of omdat dit een klein beetje bij Pasen hoort. Om het je makkelijk te maken voor het dessert, is er een speciale Easter Chocolate Explosion gemaakt die van binnen is gevuld met allerlei zoetigheid. Is dit voor jou niet gek genoeg? Dan is er altijd nog de Easter Afternoon Tea, die geserveerd wordt in de Tea Room. Meer info vind je hier.

Spelletjes spelen met de hele familie!

Een lang weekend vrij betekent extra tijd doorbrengen met vrienden en familie. En wat is er dan leuker dan ouderwets spelletjes spelen met de kleintjes? Gelukkig heeft Hasbro altijd de leukste spellen en speelgoed om uren zoet mee te zijn. Met de Play-Doh Magische Mixer speelset bak je na het paasontbijt gewoon nog meer lekkers of laat je fantasie in de vrije loop met de Play-Doh Picknick Creaties. Meer zin in actie? Ga dan de tuin in om op elkaar te schieten met NERF blasters. Klassieke spellen (die ook bestaan in een Junior jasje) zijn natuurlijk altijd goed: Monopoly Junior 2-1 heeft een dubbelzijdige bord met twee spelniveaus. Ook Cluedo heb je voor zowel volwassenen als kinderen. En altijd een daverend succes is Twister, die je ook in een Junior versie hebt met verschillende spelniveaus. Wedden dat jij je prima vermaakt deze paasdagen met je (klein)kinderen, nichtjes en neefjes? Alle spellen vind je hier.

Struin over de paasmarkt in Den Haag

Van vrijdag 7 tot en met maandag 10 april kun je de paasmarkt op de Lange Vijverberg in Den Haag bezoeken. Alleen al de historische gebouwen maken het een bezoekje waard, maar er staan ook meer dan 100 stands met eten, kunst, accessoires, antiek en nog veel meer. Ook is er live muziek en een zweefmolen voor de kleintjes. Hier vind je meer info.

Photo by Dane Deaner on Unsplash

Verwen jezelf met de Spring Easter Egg van IZAKAYA

Dat echte lentegevoel tijdens de Paasdagen, is exact hetgeen wat IZAKAYA Asian Kitchen & Bar met zijn chocolade paasei je geeft. Want naast dat het paasei gevuld is met allerlei zoetigheid waar je geen genoeg van kunt krijgen, bestaat de buitenkant uit kleurrijke bloemen die gemaakt zijn van witte chocolade. Om ervoor te zorgen dat je dit gevoel ook kunt natbootsen in je eigen woonkamer, is het chocolade paasei ook te bestellen voor thuis. Tussen 5 en 10 april kun je de Spring Easter Egg ophalen voor thuis. Een bestelling dient minimaal 48uur van te voren geplaatst te worden. Zo heb je in ieder geval zowel een kleurrijk als heerlijk dessert op tafel. Bestellen kan hier.

Breng een bezoek aan het Muziekgebouw van Amsterdam

Het hele weekend zijn er in het Muziekgebouw van Amsterdam paasconcerten, geïnspireerd door het lijden en sterven van Jezus Christus. Zoals de alternatieve Matthäus van Rolle en aangrijpende klaagliederen van Zelenka. Holland Baroque zocht passiemuziek die klonk in de Noord-Brabantse kloosters. Met indrukwekkende pianoklanken schept Jan Michiels een alternatieve ‘paaswake’. De keuze is reuze; hier vind je meer info.

Photo by Samuel Sianipar on Unsplash

Of je nou zelf de keuken in duikt om een ontbijt, brunch of diner te bereiden voor familie of plaats neemt in een restaurant met vrienden, over een paasmarkt struint of naar een mooi concert gaat, thuis spelletjes speelt met de kids of gaat dansen met vrienden: wij wensen je alvast een vrolijk Pasen!