8 Tips om stijlvolle dameskleding te vinden die bij je lichaam past

Winkelen voor een stijlvolle outfit kan soms zo lastig zijn! Velen van ons besteden uren aan het doorzoeken van winkels om iets te vinden dat ons precies goed staat, om vervolgens met lege handen te staan. Het helpt ook niet dat veel winkels kledingstukken aanbieden in slechts enkele maten, waardoor het nog onzekerder wordt of een bepaald kledingstuk goed zal passen of staan bij verschillende lichamen. Wij geloven dat je met de juiste tips stijlvolle dameskleding kunt vinden die perfect bij je lichaam past. Hier zijn 8 tips die je helpen de perfecte pasvorm te vinden voor elke gelegenheid:

Tip 1: Ken je maten

Het is belangrijk om je exacte maten te weten voordat je gaat winkelen. Dit zal je helpen de maat van de kleding te bepalen die het beste bij je lichaam past. Je maten kennen helpt ook als je online winkelt, want de maten verschillen van winkel tot winkel. Wanneer je op zoek bent naar toegankelijke, vrouwelijke kleding, dan heeft NUKUS een aantal mooie basics voor jou. En omdat dit merk een dameslabel is, wordt er rekening gehouden met alle lichamen en pasvormen. Hoe fijn is dat!

Tip 2: Begrijp verschillende soorten stof

Niet alle stoffen passen op dezelfde manier en sommige kunnen uitrekken of krimpen na het wassen. Kijk goed op de labels van kledingstukken om te zien van wat voor soort stof ze gemaakt zijn en welke verzorging ze nodig hebben. Als je niet zeker bent over een stof, vraag het dan aan een verkoper in de winkel of doe wat onderzoek online voordat je de stof koopt. Zo weet je zeker dat je een stof kiest die goed bij jou voelt!

Tip 3: Pas alles

Koop niet iets alleen omdat het er op de hanger geweldig uitziet of omdat iemand anders het goed draagt. Elk lichaam is anders en verschillende stukken passen bij iedereen anders, dus zorg ervoor dat je alles past voordat je een aankoopbeslissing neemt. Zelfs als op twee kledingstukken dezelfde maat staat, is er geen garantie dat ze precies hetzelfde passen.

Tip 4: Zoek naar gevoerde kleding

Sommige stoffen kunnen erg doorschijnend zijn, dus zoek naar artikelen met gevoerde rokken en jurken, die vaak een extra laagje bedekking geven zonder je outfit te verzwaren. Bovendien hangen dit soort kledingstukken meestal beter dan hun ongevoerde tegenhangers en bieden ze extra structuur en steun op plaatsen waar je dat het meest nodig hebt! Ben je bijvoorbeeld altijd in beweging en hou je van kleding die zowel trendy als modern is? Dan is Monari kleding helemaal goed voor jou! Wanneer je twijfelt over de juiste maat bij jouw lichaamstype, vraag dan advies en laat je je helpen.

Tip 5: Ga voor op maat gemaakte kledingstukken

Door op maat gemaakte kledingstukken zoals blazers, jasjes en broeken krijgen ze meer vorm en structuur, terwijl ze toch met je lichaam meebewegen in plaats van ertegenin. Als je geen zin hebt om in een winkel of boetiek te passen, bieden veel kledingwinkels gratis retour aan of bestel natuurlijk eenvoudig online! Ben je tijdens het shoppen benieuwd naar de duurzaamheid van een kledingstuk? Dit staat vaak al op de site aangegeven of bekijk het label van het product!

Tip 6: Investeer in shapewear

Shapewear helpt lijnen glad te strijken en rondingen te definiëren voor een flatterend silhouet onder elke soort kleding zoals jurken, broeken en rokken. Het kan ook helpen bij het verminderen van bobbels of oneffenheden veroorzaakt door bepaalde materialen of naden gebruikt in bepaalde kledingstukken. Maar, shapewear moet alleen gedragen worden als het nodig is; te veel compressie kan de hele dag door ongemak veroorzaken, dus zorg ervoor dat je alleen investeert in stukken die comfortabel genoeg zijn om elke dag te dragen!

Tip 7: Kies de juiste schoenen

Schoenen spelen een belangrijke rol in hoe een outfit eruit ziet, dus zorg ervoor dat je schoenen kiest die zowel je outfit als je figuur complimenteren. Hakken verlengen de benen altijd, terwijl platte schoenen de benen breder maken; kies daarom voor schoenen met kleinere hakken als je een slanker uiterlijk wilt!

Tip 8: Accessoires die bij je passen

Accessoires zoals sieraden of sjaals kunnen persoonlijkheid en stijl toevoegen aan elke outfit, maar je moet ze minimalistisch houden, want te veel accessoires kunnen een verder eenvoudige look overstemmen.

Het vinden van stijlvolle dameskleding die goed past, hoeft niet moeilijk te zijn als je weet wat je doet! Met deze 8 tips in gedachten kun je elke keer weer kleding vinden die je figuur perfect flatteert - ongeacht de gelegenheid. Veel succes met het vinden van de perfecte outfits!

Photo by Dan Asaki on Unsplash