Zo maak jij van je huis een droomwoning

Je wilt van je huis niet alleen een thuis maken, het moet ook dé droomwoning voor je zijn! Kies voor een exclusief interieur, laat je zwembad op maat maken als toevoeging aan de tuin en voorzien de badkamer in huis van een luxe bubbelbad. Het klinkt vast als muziek in de oren; nu nog zorgen voor voldoende budget om de realisatie van je droomwoning mogelijk te maken. Om goed voorbereid te zijn op het moment dat je over voldoende spaargeld beschikt, is het verstandig om alvast na te denken over de plannen voor de vernieuwing van je bestaande interieur. Los van dat je op deze manier goed voorbereid bent op de toekomst, is het ook hartstikke leuk om inspiratie op te doen voor het interieur bij je thuis.

Doe online inspiratie op voor je nieuwe interieur

De makkelijkste manier om inspiratie op te doen is door bij andere mensen binnen te kijken. Niet letterlijk, maar digitaal aan de hand van foto’s. Er zijn verschillende websites waarop je uitgebreide blogs vindt, met foto’s van andermans interieur. Dit geeft je niet alleen een goed beeld van de mogelijkheden die je voor je eigen interieur hebt. Ook laat dit zien hoe bepaalde kleur- en materiaalkeuzes uitpakken. Juist het visualiseren van combinaties blijkt vaak lastig te zijn. Het maakt dat we geneigd zijn om al snel voor de vertrouwde, ietwat saaie optie te kiezen. Zonde, want zo haal je nooit het maximale uit het interieur!

Stel een moodboard samen met je partner

Om tot een goed beeld van je persoonlijke smaak te komen is het slim om een moodboard samen te stellen. Doe dit samen met je partner, zodat je direct ziet waar de verschillen in smaak zitten. Maak printscreens van online blogs, of gebruik een platform als Pinterest om tot zo’n moodboard te komen.

Kies voor een design woonkamer, keuken en toilet

Voorzie de ruimtes beneden van een design interieur. Het laat je fijn thuiskomen na een dag hard te hebben gewerkt. Plof neer op de luxe hoekbank om vervolgens je favoriete serie te bingewatchen, tot je partner het eten bereid heeft. Wil je even bijpraten? Loop in dat geval naar het kookeiland in de nieuwe keuken, waar de barkruk voor je klaarstaat. Genietend van een goed glas wijn praat je bij over de dag. Ook het ontwerpen van een design toilet hoort bij het aanpakken van de begane grond in huis. Je wilt voorkomen dat het interieur in het toilet afdoet aan de rest van het interieur beneden. Kies voor een fraaie tegel op de wand, gecombineerd met een luxe fontein en een mooie hanglamp.

Photo by Collov Home Design on Unsplash