Editor’s picks: 3x mooie jasjes voor de nazomer

Benieuwd wat de Elegance redactie onlangs heeft gekocht, in haar (online) shopping bag heeft zitten, of op haar wishlist heeft gezet? Vandaag onze drie favoriete dunne jasjes voor een mooie nazomer en herfst.

Luchtig jack

Zodra er mooi weer aanbreekt, kom je erachter dat je vooral veel winterjassen in je kast hebt hangen. Voor een koude zomeravond of beginnend herfstweer valt er niet veel te halen in jouw garderobe. Zonde, want een goede tussenjas is eigenlijk onmisbaar. Pak je het goed aan, dan kun je een dunner jasje toch alle seizoenen dragen, als je 'em maar goed combineert. Ben jij nog op zoek naar het perfecte exemplaar? Look no further, wij hebben er al drie voor je gevonden.

Bomber jack van Mercer Amsterdam - €239

Een bomber jack is hét jasje voor de nazomer. Deze old school trend is nooit helemaal weggeweest, maar mag zich wel dit jaar voor het eerst sinds lange tijd weer een musthave wardrobe staple noemen. Een van onze favorieten is die van het Amsterdamse high-end sneaker label (dat dus niet alléén sneakers heeft) Mercer Amsterdam. Het opvallende varsityjack is inmiddels een bekende in hoofdstad en erg gewild. Het jasje is gemaakt van een eersteklas glanzende satijnachtige stof van Italiaanse makelij en in verschillende kleuren te koop (tip: de kleur Sand!). Je draagt hem makkelijk overal bij, of het nou een jeans, joggingbroek of jurk is. Ook fijn: nu is hij perfect voor een koude zomeravond, maar met een dikke sjaal en trui draag je hem ook nog de hele herfst.

Spijkerjas van Sézane - €115

Een spijkerjas is altijd een goed idee. We hoeven het eigenlijk niet meer te vertellen, maar een spijkerjas is tijdloos en dus nooit een verkeerde koop. Je kunt 'em jarenlang dragen ongeacht wat de trends van het moment zijn. Wil je een keer wat anders dan wéér een blauw jack? Ga dan voor een kek printje, zoals deze van het Franse merk Sézane waar we groot fan van zijn op de Elegance redactie. Neem hem een maatje kleiner als je wilt dat hij aansluit, en neem hem twee maten groter als je hem juist lekker oversized wil. En wil je helemaal uitpakken, doe dan ook de broek erbij en je steelt gegarandeerd de show.

Wollen overshirt van Closed - €350

Het wollen overshirt was afgelopen jaar een grote hit en ook dit jaar blijft-ie nog bij ons. Waar we vorig seizoen vooral de ruitjesprint zagen, is een effen kleur ook heel mooi en chique. Wij werden verliefd op deze donkergroene kleur van het modemerk Closed. De komende weken draag je hem als zomerjas op de dagen dat het minder warm is, of op een koele avond, en in de winter draag je hem als blazer over een T-shirt heen. Stoer, chique en tijdloos, wat wil je nog meer?

Mode inspiratie nodig? Van de perfecte jeans en elegantste sieraden tot musthave make-up producten en de mooiste interieur items: iedere week deelt de Elegance redactie haar favoriete mode, beauty en lifestyle items in de Editor Picks rubriek, zodat jij genoeg opties hebt voor je eigen wishlist!

Beeld: BrunoPress