Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

OU. Boutique Stories goes Arty

De nieuwe collectie van OU. is geheel geïnspireerd door kunstenaars, hun ateliers, hun muzes en hun materialen. Speciaal voor deze collectie heeft OU. gekeken in een aantal ateliers van hun favoriete kunstenaressen. Denk aan super sierlijke vrouwelijke jurkjes met leuke prints, ruffles, grote pofmouwen, vintage inspired kragen en fladderende laagjes. Daarnaast wordt OU. ART HOUSE geopend, waar een gecureerde selectie werken van de kunstenaressen online worden aangeboden, maar je vindt hier ook bijzondere art supplies, variërend van koud geperst papier tot goudverf. Meer info vind je hier.

De nieuwe SS22 designs van O My Bag zijn deze zomer je ultieme reismaatje

Van een dag naar een festival tot een bezoekje aan de supermarkt; O My Bag is je reismaatje die deze zomer overal met je mee naartoe gaat. Het Nederlandse label van Paulien Wesselink introduceert oude bekenden in een nieuwe look én laat je kennismaken met nieuwe designs. De Drew Bum Bag is perfect voor een zomerse trip en de Taylor een musthave voor een avondje uit. Of wat dacht je van de halve cirkelvormige Laura Bag voor elke gelegenheid? De Sam Shopper is perfect voor boodschappen, boeken en een laptop en de luxe Jean Backpack voor weekenden en overnachtingen. Extra leuk: er is ook een rugzak voor kinderen, de Billie Junior. Genoeg keus, dus gaat dat snel hier zien!

De Closed C’est la vie á Paris collectie brengt je in zomerse sferen

Samen met fotograaf Jonas Unger en model Edita Vilkevičiūtė wandelde Closed door de straten van Parijs om de nieuwe collectie vast te leggen. De collectie zit bomvol summer musthaves, zoals kleurrijke crochet tops, losse zwarte pantalons en vrouwelijke vormen. Ook is er een nieuwe denim gelanceerd: the Real X. Een hoge spijkerbroek met patchwork details. Je shopt de collectie hier.

Christian Wijnants lanceert duurzame capsulecollectie zonnebrillen met Yuma Labs

Belgische modeontwerper Christian Wijnants slaat de handen ineen met zonnebrillenmerk Yuma Labs om 's werelds eerste zonnebril gemaakt van gerecycled acryl op de markt te brengen. Deze limited edition zonnebril is gemaakt van gerecycled materiaal en is na gebruik ook weer volledig recyclebaar doordat het gemaakt is van 30% consumentenafval en 70% pre-consumentenafval. Met deze unieke samenwerking hopen Christian Wijnants en Yuma Labs het gesprek over duurzaamheid aan te wakkeren en een alternatief te bieden, ver weg van overdaad en snelle consumptie. De limited edition zonnebrillen koop je hier.

&Other Stories' lanceert exclusieve collab met MINJU KIM

Dé collab van & Other stories van dit jaar is met de Zuid-Koreaanse Minju Kim. MINJUKIM is een modemerk uit Seoul dat gebouwd is op artistieke creativiteit, sprookjesachtige verbeelding en de kunst van het vakmanschap. De ontwerpster staat bekend om haar speelse esthetiek, prints en ontwerpen en dat komt allemaal terug in de prêt-à-portercollectie en accessoires. Wat je kunt verwachten? Moderne, sculpturale stand-out jurken, trapsgewijze rokken, een cropped tank top, en gecoördineerde top en broek sets in bloemenprints. Je shopt de collectie hier.

PUMA en AMI brengen exclusieve collectie uit

Het Franse modehuis AMI en sportlabel PUMA gaan een exclusieve samenwerking aan waarin maatwerk en innovatief sportswear design naadloos met elkaar zijn verweven. De collectie en campagne, met daarin het liefdeskoppel Romeo Beckham en Mia Regan, zijn gebaseerd op het geluk wat je haalt uit de mensen die het dichtst bij je staan. De collectie bestaat uit o.a. sneakers, t-shirts, polo´s, jassen en hoodies in premium materialen en een mix van neutrale en gedurfde kleuren. Je shopt de collectie hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!