De grootste behang-trends op een rij

Welke is jouw favoriet?

Met behang maak je van je muur binnen een mum van tijd een eyecatcher. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is aanbod voor iedere stijl en voor iedere ruimte in je huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van behang met schilderijen uit het Rijksmuseum, behang met een landschap of behang met een levensgrote wereldkaart. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder voor alle tips op het gebied van behang.

Rijksmuseum behang

Heb je altijd al een Rembrandt of Vermeer aan de muur willen hebben? Met muurdecoratie van Muurmode is dit mogelijk. Er is een hele collectie van schilderijen die je kunt kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nachtwacht of het Melkmeisje? Heb je een ander schilderij gezien in het Rijksmuseum wat je graag op behang zou willen hebben? Bij sommige leveranciers kun je hiervoor contact opnemen om er fotobehang van te laten maken. Niet alleen schilderijen uit het Rijksmuseum, maar iedere foto naar keuze kan worden afgedrukt op diverse materialen.

Wereldkaart behang

Wereldkaart behang is erg leuk voor op je slaapkamer als je van reizen houdt. Ook op een studeerkamer doet wereldkaart behang het goed. Vaak kun je kiezen tussen verschillende stijlen van de wereldkaart. Denk bijvoorbeeld aan een vintage wereldkaart of een wereldkaart waarbij de staatkundige grenzen worden getoond. Je kunt ook kiezen voor abstracte modellen waarbij je de werelddelen ziet, maar de verschillende landen niet kunt onderscheiden. Kortom, voor ieder is er wat wils op het gebied van behang met de wereldkaart.

Strand behang

Lig je graag aan het strand met een drankje in je hand? Dit heerlijke vakantiegevoel kun je makkelijk nabootsen met strand behang. Gebruik je dit behang in je slaapkamer, dan lijkt het net alsof je iedere dag aan het strand slaapt, maar wel in een comfortabel bed. Ook op dit gebied kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Je hebt namelijk niet alleen maar behang van hagelwitte stranden. Ook fotobehang met het Nederlandse duinlandschap behoort tot de mogelijkheden.

Dierenbehang

Dierenbehang is perfect voor op een kinderkamer. Veel kinderen zijn gek op dieren. Ben jij de moeder of vader van een echt paardenmeisje? Dan kun je haar waarschijnlijk niet blijer maken dan met behang met foto’s van paarden voor op haar slaapkamer. Het kan ook zijn dat je zelf gek bent op dieren. Ook in de andere vertrekken in het huis komt dierenbehang goed tot zijn recht.

Behang met bomen

Ben je graag in de natuur en dan met name de bossen? Met bomen behang haal je dit stukje natuur makkelijk in huis. Er zijn veel verschillende soorten behang met bomen. Je kunt denken aan een bos met mooie herfsttinten, maar ook takken met groene blaadjes, het regenwoud of een bos met naaldbomen. Kies een afbeelding waar jij een fijn gevoel bij krijgt en waan jezelf iedere dag in de natuur.

Sportbehang

Ben jij of is een van je kinderen gek op een bepaalde sport? Dan is sportbehang een leuk idee voor op de slaapkamer. Geef de slaapkamer een sportief uiterlijk met voetbal behang of gave skateboard trucs. Zo ben je altijd bezig met je favoriete sport.

Oosters behang

Houd je van de Oosterse cultuur en ben je bijvoorbeeld veel bezig met het Boeddhisme? Dan komen er vast Oosterse elementen terug in je inrichting. Met dit Oosterse fotobehang geef je een nog een extra Oosters tintje aan je interieur. Kies voor uitzichten over een Oosters landschap met bamboestengels of kies voor fotobehang met Boeddha’s erop.

Industrieel behang

De industriële look blijft populair. Daar hoort dan ook bijpassend behang bij. Ben je op zoek naar die stoere uitstraling? Die kun je makkelijk creëren met behang met een steenmotief, een motief van steigerhout of beton. Industrieel behang past perfect in je woonkamer om je industriële interieur nog wat kracht bij te zetten.

Hollands behang

Gek op ons eigen Hollandse landschap? Met dit fotobehang geef je je huis of kantoor een Hollandse sfeer. Wat dacht je van een Hollands tulpenveld, de Erasmusbrug of een foto van de Amsterdamse grachten? Ook een geschilderd landschap met molens en sloten behoort tot de mogelijkheden en geeft extra sfeer aan de ruimte waar je het gebruikt.

Sepia behang

Heb je een interieur waarbij je veel gebruik maakt van de kleuren bruin en grijs? Denk dan eens aan sepia behang voor aan de muren. Sepia foto’s hebben een donkere bruingrijze kleur. Hierdoor passen ze goed in een interieur waar deze kleuren worden gebruikt. Sepia afbeeldingen creëren een nostalgische sfeer in je woon- of slaapkamer. Ook in de studeerkamer komt sepia behang goed tot zijn recht.

Photo by Thanos Pal on Unsplash