5 Trends die in 2022 gaan domineren

Nieuw jaar, nieuwe mode!

Lees ook

Het einde van het jaar nadert, en een nieuw jaar betekent nieuwe mode! De trends die gaan komen, zijn gelukkig al lang bekend, want die zagen we tijdens de Fashion Weeks. Wij hebben de grootste voor je op een rij gezet.

Bodysuits

Celebrity stylist Micaela Erlanger, die onder anderen Meryl Streep, Lupita Nyong’o en Shailene Woodley kleedde, vermoedt dat we de bodysuit veel gaan zien. “De bodysuit is de perfecte basislaag om mee te beginnen en om je comfortabel te voelen”, vertelt ze daarover aan InStyle. “Voor een stijlvollere look, combineer je een bodysuit met een classic trenchcoat en chunky Chelsea boots, perfect voor drinks met vrienden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ali Tate (@ali_tate_cutler)

Tennistrends

Volgend jaar zullen ook populaire sporten onze kledingkeuzes weer beïnvloeden. The next big thing? Dat is volgens stylist Jennifer Bandier de tennis-outfit. “Van cropped en oversized polo’s, truien die lukraak om je schouders zijn gebonden en geplooide rokken. Een moderne kijk op de stijl van de countryclub”, aldus Bandier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Primrose (@primrosebigwood)

Monochroom

De monochroom-trend is natuurlijk niet helemaal nieuw. Het afgelopen voorjaar bleek dit al een hit te zijn en naar verwachting staat ons in 2022 weer all things monochromatic te wachten. Celebrity stylist Jamie Frankel vermoedt dat dit te maken heeft met comfort. “Nu we langzaam teruggaan naar normaler, willen mensen zich stijlvol voelen zonder daar veel voor te hoeven doen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

Genderneutraal

Genderneutrale kleding maakte al langere tijd zijn opmars en die trend zal zich voortzetten in 2022, zo voorspelt celebrity stylist Mickey Freeman. “We zullen in 2022 androgyne modetrends zien, met name vrouwen die herenpakken dragen en mannen die kilts en plooirokken dragen. Dat wat in de modewereld als mannelijk en vrouwelijk wordt beschouwd, zal blijven evolueren.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Benthe Liem 🦂 (@bentheliem)

Tijdloze fashion

Volgens modekenner Maggie Winter is ook de tijdloze fashion nog niet op z’n retour. “We willen minder spullen, en we willen investeren in stukken waar we ons goed bij voelen. We geven de kleren in onze kast die te specifiek, te kieskeurig, te extra zijn aan het goede doel.” Dat resulteert volgens Winter in een tijdloze garderobe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gosia Boy (@gosiaboy)

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook

gekrompen

Kledingstuk gekrompen in de was? Dit moet je doen!

Technisch gezien, kun je gekrompen kleding niet echt weer 'ontkrimpen', maar je kunt wél de vezels genoeg versoepelen, zodat je het kledingstuk weer terug in vorm kunt rekken. Pak snel pen en papier, want hier komen een aantal tips.
juwelentrends

Deze 5 juwelentrends maken iedere feestlook af

Deze vijf trends gaan we overal zien. Wat is jouw favoriet?