Je mentale gezondheid een boost geven met prachtige lingerie: het kan! 

De psychologie achter mooie beha’s en slips. 

Er zit iets magisch in het aanschaffen van nieuwe lingerie. Een goedzittende beha voelt als een partner in crime voor je boezem en de juiste slip blijft ook onder een nauwsluitende broek onzichtbaar. Bovendien kan lingerie jouw mentale gezondheid ook nog eens boosten. 

Niet meer alleen voor een partner

Hoewel lingerie-liefhebbende partners het zeker kunnen waarderen wanneer jij moeite stopt in chique onderkleding, zijn er ook genoeg redenen om prachtige beha’s en onderbroeken puur voor jezelf te dragen. “Lingerie en sexy ondergoed werden in het verleden gezien als extraatje voor een partner”, vertelt psycholoog Danielle Forshee aan Huffpost. “Maar we bevinden ons in een tijd waarin vrouwen zichzelf sterker maken en het dragen voor zichzelf. We kunnen het dragen wanneer we willen!” 

Bovendien boost mooie lingerie ons zelfvertrouwen. “Zelfs wanneer niemand het ziet”, weet psycholoog Carolyn Mair. Wanneer je ondergoed goed zit, of wanneer jij weet dat jij iets prachtigs draagt, zit je vaak lekkerder in je vel. “En dit kan ons fysiek aantrekkelijker maken, omdat we dan geneigd zijn om anders te staan, lopen en spreken.”

Ter ere van haar 40-jarige jubileum lanceert Marie Jo de campagne My Invisible Force om het krachtige gevoel dat je krijgt bij het dragen van mooie lingerie te vieren.

Lingerie als onzichtbare kracht

Een merk dat ook maar al te goed weet hoe zo’n krachtig effect lingerie op je gesteldheid kan hebben, is Marie Jo. Al 40 jaar luister het lingeriemerk naar de behoefte van vrouwen en hun ondergoed. De ontdekking die het merk deed? Vrouwen voelen zich krachtig als zij goede lingerie dragen. Om die onzichtbare kracht – en haar 40-jarige jubileum te vieren – lanceert Marie Jo daarom de My Invisible Force-campagne. 

Vrouwen zien en voelen zich krachtig wanneer ze de prachtige stukken van Marie Jo dragen. Dit najaar komt het label daarom met twee nieuwe series: Marie Jo Joy en Marie Jo Amalie. Deze twee series belichamen de essentie van het merk: verrassende designs, verfijnde all-over details en verschillende stijlen voor ieder type borsten. 

Beeld: iStock, Marie Jo