Monique des Bouvrie: ‘Tinder? Daar wil ik niet aan denken!’

Vorig jaar oktober overleed interieurontwerper Jan des Bouvrie op 78-jarige leeftijd na een ziektebed. Zijn vrouw Monique (58) vertelt aan Beau Monde hoe het nu met haar gaat én of ze ooit weer verliefd kan worden.

Eigen stijl

Monique en Jan waren niet alleen zielsverwanten, maar werkten ook nauw samen. Ze runden samen de conceptstore voor interieur 'Het Arsenaal', dat doet Monique nu alleen. “Misschien ben ik mijn eigen stijl iets meer aan het doorvoeren in het Arsenaal. Maar wel met heel veel respect voor wat Jan heeft neergezet.”

Verwerkingsproces

Monique mist Jan, maar zit niet in een verwerkingsproces. “Ik heb niks met het woord ‘verwerkingsproces’. Ik zit niet in een verwerkingsproces, ik mis gewoon iemand. Tegelijkertijd realiseer ik me elke dag hoe mooi het is dat we zo lang samen zijn geweest. Daar ben ik dankbaar voor en nu ga ik verder. Zo is het leven”, zegt ze. “Het ging niet meer met hem, dat besefte ik. Ik gunde het hem om te gaan, maar het gemis is er absoluut.”

Wat ze vooral mist, is haar klankbord. “Iemand met wie ik kan overleggen, die meedenkt en z’n mening geeft. Gelukkig heb ik mijn kinderen en een aantal goede vrienden die ik altijd kan bellen.”

Tinder

Een nieuw relatie ziet ze voorlopig nog niet zitten. “Daar ben ik helemaal niet mee bezig”, zegt ze. Maar, zeg nooit nooit. “Dingen overkomen je.” Op Tinder zal ze in ieder geval niet gespot worden. “Daar wil ik niet aan denken! Oh my god, nee. Als het universum het zo heeft bepaald, dan gebeurt het. En anders niet.”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws